A şasea tranşă FMI va fi primită în august | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

A şasea tranşă FMI va fi primită în august

Consiliul Director al FMI a anunţat sâmbătă că a finalizat cea de-a patra revizuire a acordului stand-by cu România şi a aprobat eliberarea unei tranşe de 913,2 milioane euro (1,1146 miliarde dolari, sau 768 milioane DST), care poate fi transferată imediat în conturile BNR.
A şasea tranşă, în cuantum de 900 de milioane euro (769 milioane DST), va fi primită în urma celei de-a cincea revizuiri a acordului, a spus Lybek, conform unui comunicat remis ieri de FMI. Echipa Fondului va vizita Bucureştiul între 26 iulie şi 4 august şi va fi însoţită de oficiali ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.
"Misiunea de revizuire a FMI va evalua performanţele economice recente ale României şi va discuta cu autorităţile obiectivele pentru anul următor, inclusiv bugetul pentru anul 2010, împreună cu măsurile de politici şi reformele structurale necesare atingerii acestor obiective. Misiunea se va întâlni şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor oamenilor de afaceri, băncilor şi societăţii civile", a spus Lybek, precizând că misiunea îşi va prezenta concluziile la finalul vizitei.
"La cererea ANAF, o misiune de asistenţă tehnică din partea departamentului Fiscal al FMI va vizita Bucureştiul pe perioada 14-28 iulie, pentru a oferi consiliere reprezentanţilor ANAF în legătură cu îmbunătăţirea colectării. Echipa, condusă de Thomas Martin Story, va revizui statutul recomandărilor făcute de o echipă similară anul trecut, şi va consilia ANAF asupra modurilor optime de utilizare a tehnologiei informaţiei", a mai spus Lybek.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro