Mergi la conţinutul principal

Şase săli de operaţie vor fi date în folosinţă mâine

• astăzi are loc recepţia acestora, iar de mâine, după ce va fi dezinfectat spaţiul, medicii chirurgi îşi vor putea desfăşura activitatea acolo • restul sălilor de operaţie din Blocul Operator nou, cinci la număr, sunt puse în aşteptare • construcţia Blocului Operator a început în anul 2012 şi este cel mai modern la ora actuală din România

 

Astăzi, la ora 12.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, are loc recepţia a şase săli de operaţie din Blocul Operator construit recent. Deşi în întreaga clădire există un total de 11 astfel de săli, restul de 5 sunt puse în aşteptare. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi managerul interimar Delia Râşnoveanu.

Jurnaliştii vor fi lăsaţi să intre în clădire doar astăzi, după care numai personalul medical şi pacienţii vor avea acces, pentru că spaţiul trebuie să fie steril.

Reamintim că Blocul Operator este cel mai modern din ţară la ora actuală, iar aparatura cu care este dotat este de ultimă generaţie. Spre exemplu, o masă de operaţie costă 60.000 euro, fiind cea mai modernă din lume în acest moment. Masa rezolvă toate cerinţele de poziţionare şi abordare chirurgicală şi oferă o multitudine de configuraţii şi poziţionări pentru toate specialităţile chirurgicale.

Lucrările la extinderea Blocului Operator au început în 2012, iar firma constructoare a fost “Carroponte”, societatea care a realizat şi Secţia de Pediatrie şi Cardiologie. Proiectul a avut întârzieri uriaşe, în mare parte din pricina infrastructurii Spitalului judeţean. Deşi lucrarea a fost terminată în decembrie 2015, la scurt timp aceasta şi-a dovedit inutilitatea deoarece s-a descoperit că instalaţia electrică a spitalului nu putea face faţă consumului întregului Bloc Operator, Ambulatoriului şi aparatelor CT şI RMN, lucruri ce au putut fi reparate abia acum, după mai bine de un an.

Celelalte cinci săli de operaţie ale Blocului Operator vor fi gata, cel mai probabil, la începutul anului 2018.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro