Mergi la conţinutul principal

Şase morţi în Austria, în urma unui accident în care a fost implicat şi un camion din România


Alte 17 persoane au fost rănite mai uşor în accidentul survenit aproape de miezul nopţii, în apropiere de Baden, la circa 50 de kilometri de capitala austriacă.
Potrivit primelor informaţii oferite de serviciile de intervenţie, dintr-o cauză necunoscut, probabil poleiul, autocarul, înmatriculat în Germania, a lovit din spate un camion, iar coliziunea a afectat apoi şi un al doilea camion.
Cele două camioane, care rulau unul în spatele celuilalt, sunt înmatriculate unul în Slovacia şi unul în România.
Patru dintre cei şase morţi se afla în autocarul care transporta 38 de pasageri.
Cei şapte răniţi grav şi cei 17 uşor au fost internaţi în mai multe spitale din Viena, Mödling, Baden şi Sankt-Pölten.
Pompieri, medici, psihologi, poliţişti şi mai multe ambulanţe au fost trimişi la faţa locului, iar circulaţia pe autostrada unde s-a produs accidentul, A21, a fost întreruptă.
Pe şoselele austriece se produc în mod frecvent accidente implicând autocare, dintre care cele mai grave din ultimii ani au provocat fiecare moartea a opt persoane: în 21 august 2000, opt germani au murit după ce autocarul lor s-a lovit de un camion, iar în 1 mai 2001, opt persoane din Tirol şi-au pierdut viaţa după ce şoferul autocarului în care se aflau au pierdut controlul vehiculului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro