Mergi la conţinutul principal

Şase maşini distruse într-o singură noapte

Indivizi necunoscuţi, distrugători de maşini. În noaptea de duminică spre luni, şase maşini parcate în rondoul de la pod Brăiliţa, chiar în faţa cimitirului catolic, au fost făcute praf. Persoane certate cu legea şi puse pe făcut rău au rupt oglinzile, au spart luneta unei "Toyota" cu cărămizi şi au lovit cu picioarele. Ieri dimineaţă, oamenii care şi-au găsit maşinile distruse au alertat poliţia. Cercetările sunt în curs.
Cel mai afectat este un brăilean posesor al autoturismului "Toyota Prius", care are de plătit pentru reparaţii suma de peste 6.000 lei, după cum se arată în devizul eliberat de service.
Dragoş Bazon a transmis o sesizare către redacţie şi ne-a cerut ajutorul, în speranţa că autorii care i-au devastat autoturismul vor fi prinşi mai repede şi traşi la răspundere. "În zona cimitirului catolic, mai precis în rondoul de la pod Brăiliţa, în noaptea de 8-9 noiembrie 2015, au fost vandalizate un număr de şase maşini . În zonă a sosit Poliţia criminalistică. Am găsit dimineaţa maşina distrusă, am fost la service. Luneta a fost spartă cu cărămizi, le-am scos din portbagaj. Oglinzile sunt rupte, mă costă o grămadă de bani. Au distrus mai multe maşini, dar a mea este afectată cel mai tare. Sper, totuşi, să îi prindă cât mai repede pe autori. Nu este normal să se întâmple aşa ceva", ne-a declarat bărbatul. El ne-a permis să facem şi fotografii, pentru a se vedea clar de ce sunt în stare unii indivizi. Că a fost pe fondul consumului de alcool sau că unei persoane i-a venit, pur şi simplu, să distrugă bunurile altora, rămâne de stabilit.
În parcarea unde s-au produs distrugerile se mai afla o maşină cu oglinda ruptă, marca "Dacia Logan". Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în noaptea respectivă, au fost distruse în total şase maşini, în afară de cele două marca "Toyota" şi "Dacia", în listă fiind încă patru autoturisme "Volkswagen Pasat", "Seat Leon", "Mercedes A 180" şi "Lada". Dacă la celelalte autoturisme, distrugătorii au smuls doar oglinzile de pe partea stângă, la "Toyota", care era în marginea parcării, atacatorii s-au dezlănţuit. Nu a fost suficient să rupă oglinzile, ci au aruncat cu cărămizi în lunetă şi au lovit cu picioarele. În devizul de la service se arată valoarea pagubelor. Cele mai costisitoare sunt: luneta - 1.888 lei, oglinda stânga - peste 1.400 lei, oglinda dreapta - aproape 1.300 lei. Se mai adaugă costurile tinichigeriei, vopsitului şi ale celorlalte materiale folosite pentru punerea pe picioare a maşinii. Rămâne de văzut dacă proprietarul îşi va recupera sau nu pagubele. Mai întâi trebuie prinşi infractorii.
Ancheta în acest caz este efectuată de poliţiştii de la Biroul Investigaţii Criminale (BIC). "În urma sesizării, poliţiştii au efectuat cercetări la faţa locului şi continuă investigaţiile pentru identificarea autorilor faptei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro