Mergi la conţinutul principal

Şase cetăţeni sirieni, stabiliţi ilegal în reşedinţe din Brăila

Şase cetăţeni sirieni, stabiliţi pe raza judeţului Brăila, au fost luaţi la întrebări de poliţiştii de la Imigrări. Greşeala lor a fost aceea că şi-au schimbat domiciliul, însă nu au anunţat, ceea ce i-a costat scump. 

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, în perioada de 08 - 12 martie, în baza mecanismului de cooperare integrată pentru combaterea şederii ilegale şi a traficului de migranţi, acţiuni atât în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila, cât şi acţiuni proprii, cu scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre. Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice au fost depistaţi şase cetăţeni sirieni, care nu au declarat la formaţiunea teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări, care le-a acordat dreptul de şedere, modificările cu privire la schimbarea reşedinţei sau a domiciliului. Pentru fapta lor, sirienii au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare totală de 3.000 lei. "Totodată, cetăţenii străini au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul structurii de Imigrări cu documentele necesare în vederea reglementării situaţiei", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Pentru a evita astfel de situaţii, poliţiştii readuc în atenţie reglementările legale de care străinii trebuie să ţină cont. Astfel, în conformitate cu prevederile art.13, alin. 1, lit. a) din OUG 194/2002 (republicată) cu modificările şi completările ulterioare, cetăţenii străini, pe durata şederii în România, sunt obligaţi să declare la formaţiunea teritorială pentru imigrări, care le-a acordat dreptul de şedere, orice modificare intervenită în situaţia personală. Este vorba despre schimbarea numelui, a cetăţeniei, a domiciliului sau reşedinţei, încheierea, desfacerea căsătoriei, naşterea unui copil, decesul unui membru al familiei aflat pe teritoriul României.
Pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, cetăţenii străini se pot prezenta la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, pot apela numărul de telefon 0239-606100, sau vizita site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro .

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro