Şapte greşeli pe care să nu le faci la un interviu de angajare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şapte greşeli pe care să nu le faci la un interviu de angajare

Un CV perfect nu este suficient pentru a-ţi aduce jobul mult visat. Prima impresie pe care o laşi angajatorului la interviu este la fel de importantă. Pentru a evita micile greşeli care pot distruge şansele unei angajări, ţine cont de sfaturile pe care le oferă Tonya Reiman, expert în limbajul non-verbal, pentru Business Insider, citat de Digi24.

Postura greşită

„Interviul începe încă din sala de aşteptare, aşa că nu te cocoşa în scaunul de la recepţie. Pentru a fi perceput drept încrezător în forţele proprii, stai cu spatele drept, ţine capul ridicat, trage umerii în spate şi împinge pieptul în faţă," este sfatul oferit de expert. Această poziţie nu numai că le va transmite celor din jurul tău încredere, putere şi vitalitate, dar te va şi ajuta să simţi la fel.

Strângerea de mână

Majoritatea oamenilor au tendinţa să-şi arate latura dominantă apucând mâna celuilalt şi plasând-o pe a sa deasupra. Acest gest însă arată nevoia de control, spune specialistul. Cea mai bună metodă este cea naturală, în care degetele mari sunt îndreptate în sus. Aşteaptă întotdeauna ca angajatorul să întindă primul mâna, mai recomandă Reinman.

Mâini transpirate

Nu numai că te vor face să te simţi stânjenit, dar vor crea disconfort şi celui care îţi strânge mâna. Înainte de interviu, spală-ţi bine mâinile cu apă rece şi păstrează un şerveţel la îndemână pentru a rezolva problema discret.

Lipsa contactului vizual

Nu ezita să-ţi priveşti partenerul de discuţie în ochi. Dacă nu o faci, îi vei transmite că eşti nesigur pe tine, că nu ştii răspunsurile sau că nu eşti sincer.

Nervozitatea

Te joci cu părul, îţi atingi des faţa, sau faci alte gesturi care îţi trădează nervozitatea. Acestea îi distrag atenţia celuilalt şi, de asemenea, transmit o nevoie de control.

Dezinteres

Eşti agitat. Nu-ţi găseşti o poziţie comodă pe scaun şi te foieşti. Aceste gesturi pot sugera faptul că eşti plictisit sau nu eşti interesat de discuţie. Încearcă să nu te mişti prea mult şi stai drept.

Lipsa zâmbetului

Eviţi să zâmbeşti. Greşit. Un zâmbet discret transmite încredere, căldură şi energie. De asemenea, îl va încuraja şi pe celălalt să-ţi răspundă tot cu un zâmbet.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro