Şapte elevi reprezintă Brăila la naţionala de limba rusă modernă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şapte elevi reprezintă Brăila la naţionala de limba rusă modernă

• competiţia se desfăşoară în perioada 19-23 aprilie în oraşul nostru

 

Olimpicii la limba rusă modernă sosesc la Brăila! În perioada 19-23 aprilie, judeţul nostru va găzdui Olimpiada Naţională de Limba Rusă Modernă, competiţia fiind organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Primăria Brăila, Consiliul Judeţean Brăila şi Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, în parteneriat cu Teatrul “Maria Filotti”, Liceul de Arte “Hariclea Darclee” şi Muzeul Brăilei “Carol I”. La olimpiadă sunt aşteptaţi

90 de elevi din toată ţara, 11 profesori însoţitori şi 20 de mebri ai comisiei centrale.

Brăila va fi reprezentată la această naţională de şapte elevi, doi de clasa a IX-a şi cinci de clasa a XII-a fiecare dorind să urce pe podium, mai ales că olimpiada are loc “la ei acasă”. Cel care deschide lotul judeţean este Maxim Bologa, elev în clasa a IX-a la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, îndrumat de prof. Mihail Chirsanov. Maxim este din Republica Moldova şi a venit la Brăila pentru a studia arhitectura. În gimnaziu a participat la concursuri de arte şi cum a auzit de olimpiada de rusă modernă a dorit să participe fără să stea pe gânduri.

Urmează Victor Ţigănaş, elev tot în clasa a IX-a la Liceul de Arte, prof. coord. Jipa Rubanov. Aceasta va fi prima naţională pentru Victor, adolescentul care doreşte să devină arhitect. Şi el este din Republica Moldova şi ne-a spus că s-a acomodat foarte bine la Brăila, mai ales că Dunărea îi aduce aminte de oraşul lui natal. A vrut să studieze Arhitectura în România şi a ales să vină aici.

Continuăm prezentarea lotului cu elevii de clasa a XII-a. Simona Andreea Ivan, învaţă la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, fiind pregătită de prof. Maria Ştefan. Andreea participă pentru prima dată la naţională şi ne-a spus că pasiunea pentru limba rusă a venit în mod natural, ea fiind atrasă de muzica rusă şi filmele ruseşti. La facultate tânăra vrea să meargă la Limbi Străine.

Pentru a patra oară la naţională, Alexandru Lupu, elev la Colegiul Economic “Ion Ghica”, prof. Mihail Chirsanov, vrea să profite din plin de ultima sa olimpiadă, declarând redactorilor “Obiectiv” că îi va fi dor de atmosfera unei astfel de competiţii şi de prietenii pe care şi i-a făcut acolo. Alexandru are în palmares un premiu I, un premiu III şi o menţiune. Acesta se implică şi în activităţi de voluntariat, fiind membru al Forumului Tinerilor Brăila, iar în trecut a activat la Cercetaşii României. Vrea să studieze la Facultatea de Ştiinţe Politice şi după ce o va absolvi se va întoarce acasă, în Republica Moldova, pentru că nu vrea să îşi uite locul natal.

O altă componentă a lotului este Marina Mititelu, elevă la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, coordonată tot de prof. Maria Ştefan. Marina participă pentru a treia oară la naţională, are în palmares un premiul II şi o menţiune, iar anul acesta vrea să obţină premiul I, mai ales că este ultima participare şi distincţia aceasta ar însemna o încununare a muncii depuse în toţi aceşti ani. Şi ea doreşte să urmeze Facultatea de Limbi Străine din Bucureşti, limba rusă prima opţiune.

Tot la clasa a XII-a, pentru prima oară, s-a calificat Ana Onofrei, elevă la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, îndrumată de prof. Mihail Chirsanov. Limba rusa este una dintre pasiunile ei, Ana făcând canto de 6 ani şi câştigând premii la diferite concursuri, cum ar fi “Armoniile Dunării”. Tânăra a cochetat o perioadă şi cu teatrul, iar în prezent îi place să facă sport. Participă şi la evenimente caritabile sportive, anul trecut ea alergând pentru a-l ajuta pe Bogdi. Facultatea aleasă de ea este Ştiinţe Politice - Afaceri Internaţionale şi Integrare Europeană.

Ultima, dar nu cea din urmă, este Raisa Pungă, elevă tot a Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, prof. Mihail Chirsanov. Raisa participă pentru a treia oară la această competiţie şi a făcut performanţă în fiecare an, câştigând un premiu II şi o menţiune. Mai mult, în clasa a X-a, tânăra brăileancă a obţinut o menţiune la etapa internaţională a olimpiadei. În timpul liber se dedică activităţilor de voluntariat, de la campanii antidrog la proiecte în capitalele tineretului din România, spunând că acest lucru o ajută în dezvoltarea personală. Raisa vrea să aplice la Drept şi, în paralel, vrea să urmeze şi Limbile Străine.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc pe 20 aprilie în corpul D al Liceului de Artă “Hariclea Darclee”. Proba scrisă va avea loc pe 20 aprilie, iar cea orală pe 20 şi 21 aprilie, la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”. Pe parcursul şederii în Brăila, cei 90 de olimpici vor face un tur istoric al oraşului.

Premierea câştigătorilor este programată pentru 23 aprilie, la Teatrul “Maria Filotii”.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători! Mult succes la naţională!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro