• constructorul caută soluţii pentru protejarea elevilor de la Liceul Sportiv, care trec zilnic printre utilajele care lucrează la sistematizarea zonei din apropierea noului bazin de înot, precum şi a călătorilor care aşteaptă în staţia de autobuz din vecinătate
Un şantier cu multe probleme şi chiar pericole. Noul şi impozantul bazin de înot al Brăilei a prins deja contur, în interior vor începe placările cu gresie şi flise, încă se mai montează tubulatura, însă de câteva zile a apărut o nouă organizare de şantier. Este în exteriorul bazinului şi, din păcate, nu lipsesc problemele, chiar neprevăzute, pentru rezolvarea cărora se caută soluţii, după cum ne-a explicat dirigintele de şantier, ing. Adrian Cautis. „Am dat peste tot felul de plăci din beton, conducte sparte, guri de vizitare dezafectate, dar cu cabluri sub tensiune etc. Dacă un mecanic de utilaje nu era atent, puteau fi secţionate 3 cabluri ce alimentează cu energie electrică spitalul din imediata vecinătate. Acum avem probleme cu cei care, din comoditate, circulă spre liceu şi o terasă, chiar prin organizarea de şantier, culmea chiar şi cu autoturismele. Asta deoarece, de la terminarea festivalului berii s-a acceptat traficul auto pe lângă Sala Polivalentă spre stadion şi invers. Tot prin organizarea de şantier! De asemenea, ne incomodează staţia de autobuz, un panou electoral etc. Lucruri care se vor rezolva în câteva zile cu sprijinul primăriei, poliţiei şi al Braicar. Căutăm şi o soluţie pentru accesul mai uşor spre Liceul Sportiv”.
O discuţie am avut şi cu şeful de şantier, ing. Bogdan Vrînceanu, reprezentantul firmei Midanne. „Privind lucrările actuale şi viitoare, TIAB şi IRIDEX răspund de gaze şi electricitate, iar asfaltarea le revine tot dumnealor. Totul ar trebui să se rezolve în maximum 30 de zile, iar noi, în doar 2 săptămâni (faţă de 4 luni) să finalizăm şi să le dăm front de lucru după ce vom îngropa conductele şi căminele de apă/ canalizare, bordurile, apoi terasarea. În mod normal, asfaltarea nu trebuie să depăşească 2 zile, pentru ca întreaga parcare auto şi sistematizarea pe verticală, ce ne aparţin, să arate ca la carte”.
Conducerea “Braicar” ne-a precizat că va găsi o soluţie provizorie privind un nou amplasament al staţiei din faţa viitorului Bazin de înot, astfel încât călătorii să fie protejaţi de pericolele presupuse de lucrările care se derulează în zona respectivă.