Mergi la conţinutul principal

Şantierele iernii, în două cartiere ale Brăilei

• pentru a mai recupera din întârzierile de luni de zile, firmele care au început lucrările din Chercea sau zona Gării CFR trimit echipe de muncitori pe șantier în zilele când vremea de iarnă ia o pauză

 

 

 

După luni de așteptare, locatarii micuței străzi Mestecănișului au observat, cu plăcută surprindere, zilele trecute, că echipele de muncitori au început să lucreze la fundaţia străzii, urmând ca apoi să intervină cei de la Compania de Utilități Publice (CUP) Dunărea şi reţeaua de gaze.

Chiar dacă nu vorbim despre lucrări de anvergură şi complicate, acestea au însă darul de a mai reduce din problemele cu care se confruntă locatarii, asta în contextul în care, în cartierul Chercea,  de astă vară, de când a demarat proiectul de modernizare a câtorva zeci de străzi, implementat de firma Micatis, în cadrul unei investiții făcute de Primăria Brăila, numeroase străzi au rămas la stadiul de săpătură; mai exact gropi pline cu noroi, bălţi sau zăpadă. Şi, vorba unui localnic de pe strada Dornelor: “este un mare  chin să circuli cu maşina pe aici, când ai o înmormântare, o nuntă, un om bolnav sau, Doamne fereşte, un incendiu. Când strada e plină de apă, ne ducem morţii pe braţe, noroc că biserica e la doi paşi”.

O altă zonă, aceleași probleme: proximitatea Gării CFR. La sfârşitul anului trecut și începutul anului curent, pe străduţele, trotuarele şi aleile din spatele străzii Siret au fost demarate lucrări premergătoare celor de “Modernizare cartierul Gării CFR”,  actualmente ele constând în lucrări de“refacere şi întreţinere”, cu turnare de asfalt (când temperaturile au permis), înlocuiri de borduri, completarea cu pământ a spaţiilor verzi etc. “Decât gropi şi trotuare distruse, e ceva...” – opina un fost ceferist, care și-a exprimat speranța ca ”la ultimul strat de asfalt, gurile şi capacele de canalizare să fie corect aduse la cotă”. Ceea ce e de dorit, iar oamenii aşteaptă să se întâmple aşa ceva şi în cartierele Vidin sau Progresul unde, între blocurile dintre strada Industriei şi Calea Galaţi (construite în anii 60) sunt alei pietonale şi trotuare făcute praf. Şi, vorba unui maistru pensionar de la Promex: “dacă se vine cu asfalt şi borduri noi, cu alte gânduri vom merge  la  vot”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro