* cea de-a II-a etapă a proiectului de reabilitare a Parcului Monument, investiţie de 1.392.000 de lei realizată de Primăria Municipiului Brăila exclusiv din bugetul local, va schimba cu totul imaginea Parcului Monument * copacii bătrâni au fost tăiaţi, buruienile îndepărtate, iar acum se lucrează la finisarea aleilor, montarea corpurilor de iluminat şi a băncuţelor "care vor fi cele mai frumoase din oraş"
Forfotă de oameni şi utilaje în Parcul Monument.
În cadrul "turului de forţă" făcut, recent, pe şantierele municipiului, primarul Marian Dragomir a ajuns şi în Parcul Monument, pentru a constata cu satisfacţie că lucrările executate de angajaţii SC "Promotas" SRL Brăila în cadrul Etapei a II-a a proiectului de reabilitare sunt în grafic şi că zona va arăta cu totul şi cu totul altfel la finalizarea acestor ample lucrări - "la o zvârlitură de băţ" de Orăşelul Copiilor unde se montează, deja, instalaţiile aferente proiectului.
"În zona de la Liceul de Chimie, către Spitalul Judeţean de Urgenţă, suntem într-o fază foarte avansată a lucrărilor. Copacii bătrâni au fost tăiaţi şi vegetaţia spontană îndepărtată, astfel încât, ca şi în cealaltă parte a parcului, să se poată crea un climat de siguranţă pentru cei care merg în zona respectivă, ca să se plimbe", a spus, cu vădită satisfacţie, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.
La ora actuală, şantierul de la Monument este un furnicar de oameni şi utilaje: se lucrează de zor la amenajarea aleilor şi se nivelează terenul, pentru ca, mai apoi, să se monteze corpurile de iluminat şi noile băncuţe, care, ne asigură edilul şef al oraşului, au un alt specific, "sunt mult mai frumoase decât cele pe care le avem în oraş în momentul de faţă".
Cea de-a doua etapă a Proiectului de reabilitare şi modernizare a Parcului Monument înseamnă o investiţie de 1.392.900 de lei, realizată de Primăria Municipiului Brăila exclusiv din bugetul local. Executant al lucrărilor este SC "Promotas" SRL Brăila.
Proiectul de anvergură include o suprafaţă de 13,7 hectare de spaţii verzi reamenajate, 1.483 de metri liniari de alei pietonale noi, 72 de stâlpi de iluminat noi, 116 bănci noi, 72 de coşuri de gunoi noi şi două toalete ecologice noi.
În cadrul proiectului de reabilitare, vor fi plantaţi nu mai puţin de 650 de arbori din următoarele specii: mesteacăn (360), arţar roşu (90), tei alb (70), castan (50), pin silvestru (50) şi brad (30).