Mergi la conţinutul principal

Şantierele Brăilei. Se pune gazonul la Stadionul Progresul

* demarate în iunie anul trecut, lucrările de reabilitare a stadionului din cartierul Vidin continuă * se lucrează intens la sala de sport (care va fi pusă la dispoziţia iubitorilor sportului din Brăila în mod gratuit), centrala stadionului, vestiarele pentru oaspeţi, grupurile sanitare pentru spectatori, tribună şi cabinetele medicale * totodată, muncitorii pun gazonul sintetic pe terenul de 24.000 de mp al Stadionului Progresul * stadionul de pe Calea Galaţi va avea o capacitate de 20.000 de spectatori

 

 

 

Începute în urmă cu un an (mai precis, în iunie 2021), lucrările de reabilitare a Stadionului Progresul, de pe Calea Galaţi (cartier Vidin) - obiectiv cu o capacitate estimată de 20.000 de spectatori - se desfăşoară conform contractului de execuţie, în ciuda problemelor generate de caniculă, iar lucrătorii se pregătesc să acopere cele 24.000 de mp de teren de fotbal cu gazon. Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a vizitat şantierul de reabilitare a stadionului zilele acestea şi a discutat cu constructorul, constatând că lucrările sunt în grafic - fie că vorbim de centrala stadionului, de vestiarele pentru oaspeţi, de sala de sport (care va fi pusă la dispoziţia iubitorilor sportului din Brăila în mod gratuit), de grupurile sanitare pentru spectatori şi de cabinetele medicale. Impresionante sunt lucrările desfăşurate la tribuna stadionului şi la terenul de fotbal propriu-zis, unde muncitorii se pregătesc să pună gazonul. Încet, dar sigur, proiectul de milioane de lei, din cartierul Vidin, prinde contur, după ce au fost îndepărtaţi munţii de moloz şi de pământ şi au fost adunate buruienile din zonă.

Lucrările de reabilitare a Stadionului Progresul au început în jurul datei de 7 iunie 2021, în contextul în care Consiliul Local Municipal Brăila aprobase transmiterea stadionului în administrarea Serviciului de Utilitate Publică de Administrare şi Gospodărire Locală Brăila (SUPAGL), pentru a putea fi reabilitat. Lucrările sunt executate de o asociere de firme câştigătoare a licitaţiei şi anume SC "Repavil Cons" SRL Brăila şi SC "Proficons Project" SRL Bucureşti.

Cu o valoare de inventar de aproape 3 milioane de lei, Stadionul Complex Sportiv Progresul este constituit din patru edificii distincte: birouri (230 mp); sală de sport (332 mp); centrală (14 mp); tribună (2.309 mp). Suprafaţa totală construită aSstadionului Progresul este de 3.286 mp, iar suprafaţa terenului de fotbal este de 24.740 mp.

 

Lucrările ar fi trebuit să dureze circa 14 luni

 

După cum vă informam în paginile cotidianului "Obiectiv-Vocea Brăilei", în anul 2017, Consiliul Local Municipal Brăila (CLM) a aprobat un proiect prin care şi-a asumat contribuţia municipiului la reabilitarea Stadionului Progresul la 2.600.000 de lei cu TVA, după ce acesta ajunsese de nerecunoscut, la cheremul hoţilor şi câinilor comunitari. La acea vreme, s-a vorbit despre amenajarea tribunei deja existente, reabilitarea corpurilor de clădire care vor avea diferite destinaţii (birouri, sală de sport, centrală, vestiare şi spaţiu de depozitare). Totodată, s-a discutat despre amenajarea terenului de mii de mp, în vederea amplasării gazonului sintetic. La pachet, Federaţia Română de Fotbal a încheiat un protocol de colaborare cu municipalitatea şi şi-a asumat că va asigura finanţarea pentru montarea unui gazon sintetic.

În anul 2019, s-a aprobat documentaţia tehnico-economică şi Documentaţia de Avizare Lucrări Intervenţii (DALI), precum şi indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv în valoare totală de 5.450.713,945 lei cu TVA, din care Construcţie plus Montaj 4.630.600,566 lei cu TVA. În anul 2020, a fost aprobat un nou proiect privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Brăila a construcţiilor C4 şi C5 aparţinând obiectivului, pentru a fi desfiinţate. După ce contractul de proiectare şi execuţie a fost încheiat în noiembrie 2020 cu asocierea SC "Repavil Cons" SRL şi SC Proficons Project" SRL, consilierii municipali au mai făcut un pas spre realizarea obiectivului prin transmiterea sa în administrarea SUPAGL Brăila. Aşa stând lucrurile, lucrările au fost demarate luni, 7 iunie 2021. Acestea ar fi trebuit să dureze circa 14 luni (de la începutul proiectului discutăm despre 18 luni: 2 luni proiectare, 2 luni lucrările de desfiinţare şi 14 luni execuţia propriu-zisă a lucrărilor).

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro