Mergi la conţinutul principal

Şantajistul dat în urmărire naţională s-a predat

Conştient de faptul că pedeapsa va fi mult mai aspră dacă se sustrage măsurii de arestare preventivă, şantajistul care a fost dat în urmărire naţională în urmă cu o săptămână s-a predat poliţiei. În ziua de 4 februarie, la ora 16.00, Alexandru Pană (36 de ani), zis "Bodo", s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, fiind însoţit de avocatul său. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ.

Brăileanul este acuzat că a şantajat mai multe persoane pentru a-şi scăpa fratele din închisoare, încercând astfel să determine mărturia mincinoasă. După ce prima instanţă l-a pus în libertate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a făcut recurs, motivând că individul prezintă pericol pentru ordinea publică, iar Tribunalul Brăila a emis pe numele său mandat de arestare pentru 29 de zile, însă, între timp, inculpatul şi-a luat tălpăşiţa.

Alexandru Pană este frate cu Vasilică Ţăncoi, brăileanul arestat preventiv la începutul lunii trecute pentru că a sechestrat şi a bătut un tânăr, pe motiv că acesta ar fi avut o datorie la el. După încarcerarea lui Ţăncoi, "Bodo" a început să ameninţe victima din dosarul în care este anchetat fratele său, dar şi martorii din acelaşi dosar. Prin aceste acţiuni, Pană intenţiona să îl convingă pe tânărul agresat să îşi retragă plângerea, iar pe martori să îşi schimbe declaraţiile, scopul final fiind acela de a-şi scăpa fratele de închisoare. Speriată de ameninţări, victima a încercat iniţial să se ascundă, dar pentru că a continuat să primească mesaje de intimidare, a apelat la poliţie. Pe parcursul anchetei, oamenii legii au reuşit să identifice mai multe persoane pe care Alexandru Pană le-a trimis să rezolve problema, respectiv câţiva prieteni de-ai săi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro