Mergi la conţinutul principal

Şahistul Matei Grigore este vicecampion naţional la băieţi 10 ani

• reprezentantul clubului Orizont 64 a obţinut această performanţă la şah clasic, turneu cu 118 participanţi • Victor Dumbravă s-a clasat pe locurile 10-13 la şah clasic, iar  Andrei Chiriac pe locurile 12-18 la şah rapid

 

La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de şah pentru copii şi juniori, reprezentantul clubului brăilean Orizont 64, Matei Grigore, a cucerit medalia de argint şi implicit titlul de vicecampion naţional la categoria de vârstă băieţi 10 ani.

La competiţia organizată în perioada 15-25 aprilie, în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, la care au participat 560 de şahişti de la 60 de cluburi din ţară,  Matei Grigore, cotat cu rangul 24 la startul turneului rezervat băieţilor de 10 ani, a început foarte bine concursul din acest an. Şahistul pregătit de candidat maestru în şah Ionel Balcan a avut un start fulminant şi a câştigat primele şase partide disputate.

Matei Grigore a obţinut 1 punct şi jumătate în ultimele trei partide disputate şi a acumulat în total 7 puncte şi jumătate, fapt ce i-a permis să se claseze pe locul al doilea la această categorie de vârstă, la care au luat startul 118 participanţi.

În urma acestei performanţe, şahistul de la Orizont 64 Brăila a obţinut categoria I la şah şi s-a calificat pentru una dintre cele două competiţii europene, Campionatul European de şah sau Campionatul Uniunii Europene, la alegere, cheltuielile pentru participarea la una dintre aceste două concursuri urmând a fi suportate de Federaţia Română de Şah.

Matei Grigore a mai primit un bonus din partea sponsorilor: brăileanul pregătit de Ionel Balcan va participa gratuit la un cantonament de pregătire “Şcoala marilor maeştri” şi la un simultan de şah oferit în luna noiembrie de unul dintre primii 10 jucători ai lumii.

La finala de şah rapid, Matei Grigore a fost la un pas de a obţine cea de a doua medalie însă el a pierdut la masa 2, în poziţie câştigată prin depăşirea timpului de gândire, iar în final s-a clasat pe locul al optulea.

La categoria de vârstă băieţi 14 ani, Victor Dumbravă a început foarte bine competiţia reuşind să obţină 3 puncte şi jumătate în primele 4 runde. Însă în runda a 5-a, deşi avea poziţie câştigată în faţa campionului naţional en titre, Dragoş Antonică, a pierdut partida pentru că a intrat în criză de timp. La şah clasic, Dumbravă a acumulat 5 puncte şi jumătate din 9 posibile şi s-a clasat pe locurile 10-13, cu un plus de 80 de puncte Elo. Brăileanul a ieşit pe plus Elo şi la şah rapid şi şah blitz. Tot la această categorie de vârstă, Andrei Chiriac s-a clasat pe locurile 12-18 la şah rapid.

La băieţi 12 ani, Andreas Alexandrou a ieşit pe plus 1 la şah clasic şi şah rapid, aceleaşi rezultate fiind obţinute de Mihai Radu la băieţi 10 ani. Evoluţii în creştere au avut Alexandru Furfurică precum şi cei doi debutanţi la o astfel de competiţie naţională, Bianca Ionescu şi Ştefan Codrescu.

“Rezultatele obţinute de şahiştii noştri sunt bune, avem un titlu de vicecampion naţional şi clasări onorabile la ceilalţi şahişti care aveau obiective îndrăzneţe. Cu mai multă concentrare din partea unora, cred că mai puteam obţine două medalii. Toţi componenţii lotului nostru au acumulat experienţă competiţională la nivel înalt şi pot spera la medalii anul viitor”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64 Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro