Mergi la conţinutul principal

Învingătorul. Francisk Iulian Chiriac, ales președintele PSD Brăila

* șeful Consiliului Județean Francisk Iulian Chiriac a primit 301 voturi din partea delegaților prezenți la Conferința județeană de alegeri a PSD Brăila, în timp ce deputatul George Adrian Paladi, doar 34 de voturi * pe poziția de prim-vicepreședinte al organizației județene a partidului a fost ales primarul Marian Dragomir, proaspăt lider al organizației municipal * la Conferință au participat președintele PSD Marcel Ciolacu, vicepremierul Sorin Grindeanu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu,  ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, secretarul general al Guvernului Marian Neacșu și alții * prin candidatura lui Paladi, alegerile la județ au arătat că democrația internă mai are șanse în sânul partidelor politi

 

 

Social-democrații brăileni și-au ales noua conducere a organizației județene pentru următorii patru ani, vineri, 27 ianuarie, în cadrul Conferinței Județene de alegeri ce a avut loc la Regal Events Ballroom. Este vorba despre președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac. Acesta a primit 301 voturi din partea delegaților prezenți. Noul șef al PSD Brăila l-a avut contracandidat pe deputatul George Adrian Paladi, care a obținut 34 de voturi.

”Stimați colegi, mulțumesc foarte mult, în primul rând celor care m-au votat. Dar și celor care nu m-au votat. Cu siguranță voi fi același om de echipă. Același președinte care este alături ce comunitatea noastră brăileană. Voi susține în continuare toate proiectele dumneavoastră și sper să nu mă schimb, cum spuneau alți colegi. Și nu o să mă schimb. Pentru că pentru mine funcțiile sunt trecătoare. Contează foarte mult echipa. Și împreună cu vechea și cu noua mea echipă, vom duce toate proiectele la bun sfârșit. Ne-am apucat de muncă și trebuie să continuăm mai sârguincios, pentru că ne așteaptă un an electoral foarte dificil. Exact cum a spus și președintele partidului, Marcel Ciolacu și secretarul general al partidului Paul Stănescu, avem mult de muncit și trebuie să fim în frunte acolo unde am fost întotdeauna. Trebuie să și câștigăm toate scrutinurile de alegeri. Și în continuare, împreună cu colegul și prietenul meu Marian, o să ne plimbăm de mânuță, nu numai prin municipiu, fiindcă acum este și prim-vicepreședinte la Județ, o să îl luăm și prin județ. Vă mulțumesc foarte mult!”, a declarat Chiriac imediat după aflarea votului.

Tot cu această ocazie a fost ales și prim-vicepreședintele PSD Brăila. Singurul candidat a fost primarul Marian Dragomir, proaspăt ales șef al Municipalei social-democraților brăileni. Dacă pentru Chiriac și Paladi votul a fost unul secret, aici și în cazul vicepreședinților s-a mers pe vot deschis prin ridicarea mâinii, fiind vorba despre un singur candidat pe post.

Astfel, fotoliile de vicepreședinți le-au revenit: lui Nicu Ardeleanu, Neagu Carman, Florentina Carșote, George Fănel Chiriță, Stanca Coman, Daniel Drăguț, Ionel Epureanu, Alexandru Jantea, Sorin Moise, Cornelia Neacșu, Nicolae Negoiță, Nicu Niță, Teodora Puia, Ion Rotaru, Aurel Simionescu, Cristina Stănescu, Iulian Timofei, Mihai Tudose, Ionel Voinea.

Tot cu această ocazie, după încheierea procedurii de vot, la propunerea lui Chiriac, în calitate de președinte al organizației județene, a fost ales și secretarul general al filialei. Este vorba despre deputatul Florin Mircea, care a deținut funcția și până acum.

 

Ce mesaje au avut Chiriac și Paladi pentru social-democrați

 

Înainte de vot, atât Francisk Iulian Chiriac, cât și George Adrian Paladi au susținut discursuri pentru a convinge delegații de ce merită să ocupe funcția de președinte. Chiriac a ținut să le mulțumească tuturor colegilor, fostei echipe conduse de senatorul Ion Rotaru.

”Mă știți foarte bine. Am crescut împreună cu dumneavoastră. Am parcurs foarte multe campanii electorale. Am făcut foarte multe fapte bune. Am străbătut județul și în lat și în lungul acestuia, tot împreună cu dumneavoastră. Pe vremuri prielnice, bune. Am și câștigat. Am și pierdut. Dar sunt omul faptelor. Nu îmi place să vorbesc foarte mult. Domnii primari mă cunosc. I-am ajutat. În spatele meu stau multele proiecte pe care le-am implementat împreună și pe care le vom implementa și mai departe. Eu zic să votați cu inima deschisă. Eu sunt un om al conducerii colegiale. Totdeauna am fost. Am luat această experiență de la domnul Rotaru și o voi transmite și eu mai departe. Pentru că și eu voi pune accent cum a pus și această generație. Să creștem tineri politicieni care sunt în spate și care la un moment dat să ne ia locul”, a declarat Chiriac.

 

Adrian Paladi: Eu mă încăpățânez să cred că putem fi liberi. Hai să începem cu libertatea de exprimare, fără teama de a supăra pe cineva

La rândul său, deputatul George Adrian Paladi a vorbit despre necesitatea de a nu lăsa controlul partidului pe mâna unui singur ”șef”, de a deschide organizația și de a mări numărul celor care au dreptul de a lua cuvântul în cadrul filialei. Acesta a lăsat la urmă ideea că își dorește ca partidul să fie mai aproape de primarii de comune.

”Stimați colegi, sunt născut în 1979. Deci am cei șapte ani de acasă înainte de 1989. Într-un fel asta e bine. Deși vremurile acelea erau sărace și cenușii, valorile învățate de la ai mei precum cinstea, seriozitatea și caracterul încă nu erau atât de alterate ca astăzi. Fac parte dintr-o generație crescută, formată și dezvoltată într-o Românie a unei prea lungi tranziții. Poate unii cred că noi, tinerii din politică, suntem răsfățații sistemului. Nu! Nu este deloc așa. Nu știu din ce rațiune și considerente la noi nu a funcționat deloc predarea ștafetei între generații. Eu, astăzi, vin în fața dumneavoastră cu inima deschisă, cu privirea spre viitor. Pentru a vă cere susținerea. Astăzi, partidul din care facem parte are mai multe în comun cu generația mea și sigur privește spre viitor mai mult decât înspre trecut. Mă veți întreba pe bună dreptate. De ce vreau să îmi leg destinul politic de conducerea PSD Brăila. Vorba cântecului: ce am eu și nu au alții. Sper că nu o să o supăr pe Delia, parafrazând-o. Ei bine, am pe lângă vârsta de 43 de ani, începutul înțelepciunii. Cum bine spun înțelepții evrei, care pe bună dreptate considerau că lidership-ul trebuie să înceapă după ce omul, pe lângă școlile teoretice trebuie să absolve biologic și școala vieții. Pe care știți că am absolvit-o. Să vă cer votul mă îndeamnă câteva aspecte. Vreau o organizație cu adevărat deschisă. Am o datorie față de acei tineri care în 1989 au strigat: Vom muri și vom fi liberi. Eu mă încăpățânez să cred că putem fi liberi. Hai să începem cu libertatea de exprimare, fără teama de a supăra pe cineva. Sper că vremea disciplinei monolite în care șeful e singurul deștept care gândește, iar organizația trebuie să execute, a trecut. Vreau ca în PSD Brăila să existe mult mai multe voci. Trăim vremuri foarte complicate. Suntem și noi parte a revoluției tehnologice care ne pune sufletul la încerare. Nu trebuie să ne speriem. Însă pentru a reuși să nu ne pierdem trebuie să rămânem oameni. Nu cred că inteligența artificială poate înlocui emoția. Dacă vreau să transmit ceva colegilor mei, tocmai asta e: mult mai multă empatie față de oameni. Să nu îi mai privim doar ca pe simpli alegători. Să redevenim o familie de prieteni, nu doar o gașcă de tovarăși. Nu promit multe, fiindcă asta ar mai lipsi, după tot ce am spus să fiu și demagog. Însă dacă îmi veți încredința destinul filialei noastre, contractul și mandatul meu îl voi pune în slujba primarilor. Singurii politicieni care nu au nevoie de partid pentru a fi votați. Ei trag greul și e rândul partidului să fie cu ei. Nu doar în preajma alegerilor, ci tot timpul”, a transmis Paladi..

 

Planuri mari pentru PSD-iști

O altă surpriză a fost anunțată în cadrul Conferinței Județene de alegeri. Primarul comunei Măxineni, Ionuț Postolache, care a participat din partea USR la Alegerile Locale din 2020, a decis să treacă în tabăra social-democraților. Acesta a participat la eveniment în calitate de invitat și a luat cuvântul aducând mulțumiri europarlamentarului Mihai Tudose pentru faptul că a primit promisiuni că proiectele sale vor fi sprijinite pe viitor.

Precizăm că la conferința județeană au participat de la Centru: președintele PSD Marcel Ciolacu, prim-vicepreședinte al social-democraților, vicepremierul Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, secretarul general al Guvernului Marian Neacșu, vicepreședinte PSD, europarlamentarul gălățean Dan Nica, vicepreședinte PSD, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. De asemenea, europarlamentarul PSD Brăila Mihai Tudose, președintele CJ Galați, Costel Fotea, Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea, senatorul Felix Stroe, fost ministru și președinte PSD Constanța. Nicușor Calici prefectul județului Vrancea. Marian Pavel, președintele CJ Ialomița. George Sava, directorul general ADS.

Printre temele abordate în cadrul evenimentului s-a numărat și cea legată de Alegerile Prezidențiale viitoare. Europarlamentarul Mihai Tudose a insistat că va fi nevoie ca PSD să aibă propriul candidat și să dea viitorul șef al statului în 2024.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro