Mergi la conţinutul principal

Învăţământul profesional şi tehnic - 110 ani de la înfiinţare

Grupul Şcolar de Prelucrarea Lemnului "Constatin Brâncuşi" sărbătoreşte sâmbătă împlinirea a 110 ani de la înfiinţarea primei şcoli de învăţământ profesional şi tehnic din judeţul Brăila.

Legea de înfiinţare a învăţământului profesional şi tehnic a fost dată la iniţiativa lui Spiru Haret, în 1899, iar pe 1 noiembrie, acelaşi an, s-a înfiinţat Şcoala Comercială şi Şcoala de Arte şi Meserii, al cărei sediu a fost stabilit în actuala clădire a Grupului Şcolar "Brâncuşi". Avea profil de prelucrarea lemnului şi profil mecanic. În 1963 Şcoala a devenit Liceu Industrial de Băieţi, iar în 1973 s-a înfiinţat Liceul Industrial de Prelucrarea Lemnului. Din 1977 s-a numit Liceul Industrial nr. 2 până în 1990 când a funcţionat cu numele de Grupul Şcolar Forestier. Din 1997 şcoala se numeşte Grupul Şcolar de Prelucrarea Lemnului "Brâncuşi". După anul 2000 atenţia conducerii şcolii a fost îndreptată spre derularea de proiecte locale şi internaţionale, proiecte din Programul de formare profesională "Leonardo da Vinci", cu finanaţare europeană.
Evenimentele de sâmbătă vor debuta cu o festivitate de omagiere a celor 110 ani de existenţă a şcolii, iar de la ora 12.00 agenţii economici şi profesorii vor dezbate subiectul "Învăţământul profesional şi tehnic, încotro?"

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro