Direcţia Judeţeană pentru Tineret Brăila, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Palatul Copiilor, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", Muzeul Brăilei, Direcţia de Sport a Judetului Brăila, precum şi primăriile din localităţile Brăila, Ianca, Însurăţei şi Gradiştea, a organizat duminică, 2 mai, cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului, un program de activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care s-au desfăşurat în mai multe locaţii din judeţ. Astfel, Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci" şi Biblioteca Judeteană "Panait Istrati" au găzduit expoziţiile de tricouri pictate şi de pictură "Culorile adolescenţei". La Muzeul Brăilei, grupuri de tineri de la şcolile "Dimitrie Cantemir", "Mihai Vitezul", "Fănuş Neagu", "Mihail Sadoveanu", însoţiţi de profesorii de specialitate au participat la dezbateri şi vizionări de filme despre istoria Brăilei precum şi despre îndeletnicirile tinerilor sub genericul "De vorbă cu tinerii despre tradiţie şi istoria Brăilei". La sala de sport a Centrului de Educaţie Incluzivă Brăila s-au desfăşurat competiţii de fotbal, baschet, gimnastică precum şi un spectacol artistic intitulat "Şi noi".
În parcul Monument, sub supravegherea Poliţiei comunitare, a jandarmilor, a voluntarilor de la Crucea roşie, aproximativ 100 de tineri au luat startul la "Crosul Tineretului", unde primele trei locuri la secţiunea băieţi au fost câştigate de: Marius Leonte (Şcoala "Waldorf"), Andrei Neculai ("P.S. Aurelian") şi Alexandru Leu ("Edmond Nicolau"), iar la secţiunea fete toate cele trei locuri au revenit Şcolii "Mihail Sadoveanu" prin: Simona Perianu, Ana Maria Paraschiv şi Marinela Cristina Bălan. Tot în acelaşi parc, tinerii au desfăşurat o amplă acţiune de ecologizare pe aleile principale.
Prin implicarea conducerii şi instructorilor de la Palatul Copiilor, peste 50 de tineri de la şcolile "Waldorf", "Dimitrie Cantemir", "Mihai Vitezul", "Fănuş Neagu", "Mihail Sadoveanu", "Anghel Saligny" au putut participa la jocuri de baschet, fotbal şi handbal şi la un program de orientare turistică. De la un astfel de eveniment nu puteau să lipsească momentele de teatru şi poezie realizate sub îndrumarea prof. Nicoleta Brânzia, de elevele din clasa a-X-a D, Liceul de Artă, secţia teatru. Şi tinerii din Însurăţei, Ianca şi Gradiştea au luat parte la activităţi diverse pe stadion, în sala de sport sau în mijlocul naturii.