Mergi la conţinutul principal

Într-o ţară normală, lumea ar fi ieşit în stradă pentru a provoca demisia deputatului-nesimţit Nicu Niţă

Din cauza (şi nu datorită) PSD Brăila, Nicu Niţă a ajuns deputat. Absolut nimic nu îl recomanda pe acest cetăţean să îi reprezinte pe brăileni în Parlamentul României. Niţă este un obscur om de afaceri, cu multe schelete în dulap. Nu am înţeles nici în ziua de azi la ce anume se pricepe Nicu Niţă.

Constat însă că el are porniri de gibon, chit că vârsta ar trebui să îl îndrume să o lase mai moale cu ameninţările cu bătaia. La 61 de ani, cât are deputatul Nicu Niţă, nu cred că reflexele lui şi viteza sa de reacţie într-o eventuală cafteală l-ar ajuta, mai ales când oponentul este un individ cu 20 de ani mai tânăr decât el. Dar Nicu Niţă insistă, se crede tare în pumn, probabil şi pentru că ştie că statutul de demnitar îl protejează cumva. Vorba aia, dacă îi dai o palmă unui deputat (tu fiind simplu cetăţean) e puşcărie curată.

În schimb, deputatul PSD Brăila Nicu Niţă îşi permite să ameninţe cu bătaia diverşi cetăţeni. Mai întâi, a sărit ca cocoşul la un tânăr care filma cu telefonul mobil şedinţa de comisie din cadrul Parlamentului României, la care participa şi deputatul Nicu Niţă. În declaraţiile date ziarelor după acest eveniment jenant, Nicu Niţă l-a numit „maimuţoi” pe acel tânăr. În Suedia sau în Finlanda, pentru un astfel de derapaj verbal, un parlamentar ar fi obligat să demisioneze. Şi asta pentru că nu ai cum tu, un ales al poporului, să faci „maimuţă” pe cineva din popor, adică pe un reprezentant al celor care te-au trimis în Parlament. O astfel de jignire nu i-ar fi iertată în veci unui parlamentar, într-o ţară civilizată.

Însă, la noi, nimeni nu va ieşi în stradă pentru a-i bate obrazul deputatuluui Nicu Niţă. El ştie acest lucru şi de asta îşi permite şi alte aroganţe demne de acelaşi dispreţ. De exemplu, Nicu Niţă l-a sunat şi l-a ameninţat la telefon pe fostul deputat Dorin Silviu Petrea. Nu văd ce interes ar avea Petrea să mintă pe marginea acestui subiect. Prin urmare, până la proba contrarie, îl cred pe cuvânt pe Petrea.

Treaba stă în felul următor: Nicu Niţă este un parlamentar de tip mahalagiu (tabloid). Are gura mare, dar nu este specialist în nimic. Dar, pentru că trebuie să iasă şi el îl evidenţă cu ceva, să apară prin ziare, face scandal, ameninţă cu bătaia şi are un limbaj abrupt, cu care el speră că se va face remarcat. Da, Nicu Niţă s-a făcut deja remarcat, dar în sens negativ, adică ar fi numai bun pentru a fi eliminat de pe listele PSD Brăila la alegerile din 2020. Însă, vorba celor de la Holograf, banii vorbesc... (Dan BEAT MAN)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro