Zilele Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" s-au finalizat vineri seara cu două acţiuni importante pentru comunitatea literară locală.
De la ora 15.00, creatori din Plevna, Bulgaria, s-au întâlnit cu scriitori brăileni. S-a discutat despre starea actuală a literaturii şi despre cum se poate îmbunătăţi comunicarea între scriitori, cum se pot promova mai bine creatorii în ţările şi oraşele prietene. Ştefan Molov chiar a propus brăilenilor să publice într-o revistă culturală din Plevna, unde au mai publicat până acum Constantin Gherghinoiu, Vasile Datcu şi Rodica Drăghici. Din delegaţia bulgară au mai făcut parte: Zahavca Şeiretova, Lăcezar Stamenov şi Petco Nedealcov.
De la ora 17.00 s-a derulat întâlnirea cu scriitorii ieşeni. Au fost prezentate câteva volume editate la "TipoMoldova", cărţi de istorie care aduc o nouă perspectivă asupra evenimentelor din trecutul apropiat. Cătălin Bordeianu a vorbit despre cele mai noi volume ale sale: "Managementul crizelor militaro-politice", "Carte veche în colecţiile Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi Iaşi, sec. XV, XVI, XVII" şi "Cuminţenia iubirii" - antologie de poezie apărută la editura "Vasiliada '98", iar Aurel Ştefanachi a explicat politica editorială de la "TipoMoldova" şi a prezentat câteva noutăţi editoriale. Între acestea a remarcat lansarea volumului "Dimitrie Cantemir - opere" (ediţie anastatică), cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la urcarea pe tron a lui Cantemir, şi "Enciclopedia României, vol. I -VI" (ediţie anastatică), care are un foarte interesant supliment, Cartea de telefoane a Bucureştiului din 1943, o mărturie a elitei pe care a distrus-o comunismul. Scriitorul Valeriu Stancu a împărtăşit cu scriitorii brăileni bucuria de a-şi vedea publicat la "Tritonic" romanul "Suflete cu ieşire la mare", iar Cătălin Bordeianu a citit câteva dintre creaţiile cuprinse în volumul de poezie bilingv, român-francez, "Cuminţenia iubirii".
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.