Mergi la conţinutul principal

Întâlnire sângeroasă. Tentativă de omor la Tichileşti

un tânăr de 18 ani din Gropeni, l-a lovit cu cuţitul în piept pe un localnic din Tichileşti, cu un an mai mare, pe fondul unui conflict spontan • cei doi s-au întâlnit în autobuzul care circula pe ruta Brăila-Gropeni şi între ei a izbucnit altercaţia • s-au dat jos din autobuz, la Tichileşti, iar după ce şi-au împărţit pumni şi picioare, tânărul din Gropeni a lovit cu briceagul  • atacatorul este Vasilică Sgîrcitu, el fiind reţinut pentru tentativă la omor

 

Încăierare sângeroasă între doi tineri, cu pumni, picioare şi un cuţit. La sfârşitul săptămânii trecute, doi tineri, unul din Gropeni şi celălalt din Tichileşti, s-au întâlnit în autobuzul care circula pe ruta Brăila - Gropeni şi şi-au adus aminte de vechile neînţelegeri. S-au dat jos din autobuz, s-au lovit cu pumnii şi picioarele, reciproc, apoi unul a scos briceagul şi a dat. Victima are 19 ani şi a ajuns la spital, plină de sânge, în cursul zilei de joi, iar atacatorul, de 18 ani, a fost reţinut pentru infracţiunea de tentativă la omor.

După cum au stabilit anchetatorii, cel care a lovit cu briceagul, la nervi, este Vasilică Sgîrcitu, el fiind dus la Tribunalul Brăila, cu propunere de arestare preventivă. Pe site-ul instanţei se arată că, vineri, procurorii au cerut trimiterea în spatele gratiilor a inculpatului, însă judecătorii au dispus măsura controlului judiciar faţă de acesta, cu unele obligaţii impuse. “Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de arestare preventivă a inculpatului Sgîrcitu Vasilică Cătălin. Ia măsura controlului judiciar faţă de inculpatul cercetat pentru infracţiunile de port şi folosire fără drept de obiecte periculoase prevăzută de art. 372 Cod penal şi tentativă la comiterea infracţiunii de omor, pe o durată de 60 zile, începând cu data de 19.05.2017 până la data de 17.07.2017, inclusiv. Impune inculpatului Sgîrcitu Vasilică Cătălin respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să se prezinte la organul de urmărire penală, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila – Biroul Supraveghere Judiciară, conform programului de supraveghere întocmit. Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului, să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă, să nu se apropie de persoana vătămată C.Gabriel, de membrii familiei acesteia şi de martorii cauzei, să nu folosească şi să nu poarte arme. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu cea a arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, este soluţia dată de instanţă.

Anchetatorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au primit sesizarea cu privire la altercaţia sângeroasă prin numărul de urgenţă 112. În urma cercetărilor s-a stabilit că, pe fondul unui conflict, tânărul Sgîrcitu, din Gropeni l-a lovit pe celălalt cu un briceag. Din probatoriul administrat în cauză de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a rezultat faptul că, în ziua de 18 mai, în jurul orei 12.30, inculpatul a purtat asupra sa un cuţit cu lungimea lamei de aproximativ 12 cm, în autobuzul pe ruta Brăila - Gropeni, armă cu care i-a aplicat persoanei vătămate Gabriel C. o lovitură în zona hemitoracelui stâng, provocându-i o plagă înjunghiată. Manifestarea deosebit de violentă a inculpatului a fost şi mai gravă, arată procurorii, asta în condiţiile în care partea vătămată coborâse totuşi din autobuz, împreună cu un martor, fiind atacat ulterior. “După încheierea unui prim conflict violent, de foarte scurtă durată în timp şi de mică importanţă ca urmări, inculpatul a ales să creeze o continuare total disproporţionată ca intensitate şi posibile consecinţe, urmărindu-i pe adversarii care coborâseră la simpla cerere a şoferului, lovindu-l pe unul dintre aceştia  cu cuţitul în partea stângă a toracelui şi urmărindu-l cu aceeaşi intenţie pe celălalt”, a stabilit procurorul de caz.

După ce a lovit cu arma albă, agresorul a fugit de la faţa locului, însă după ce victima înjunghiată a ajuns la spital, s-a dat alarma la poliţie. Sgîrcitu a fost prins de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore, pentru infracţiunea de tentativă la omor. Surse din rândul anchetatorilor ne-au informat însă că şi agresorul prezenta leziuni, dovadă că, în primă fază, bătaia a fost reciprocă. Atât victima, cât şi agresorul, au fost examinaţi medico-legal. Tânărul atacat cu briceagul prezenta leziuni în zona torace stâng, însă viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro