Mergi la conţinutul principal

Întâlnire la nivel parlamentar pentru Termocentrală

Parlamentarii de Brăila plănuiesc o primă întâlnire în acest weekend pentru a pune la cale o strategie de salvare a Termocentralei Chiscani. Deputatul PNL Vasile Varga susţine că i-a contactat, luni, pe toţi deputaţii şi senatorii de Brăila, indiferent de culoarea politică, şi că aceştia au răspuns pozitiv invitaţiei la o dezbatere aplicată în legătură cu situaţia amintită. Deşi planul iniţial al liberalului era de a merge la ministrului Energiei, Andrei Gerea, împreună cu parlamentarii de Brăila pentru a susţine cauza Termocentralei, în urma discuţiilor avute, la finalul săptămânii trecute, s-a ajuns la concluzia că este nevoie în primă fază de o întâlnire în plan local, la care să participe şi conducerea platformei energetice de la Chiscani, dar şi ministrul Economiei, Mihai Tudose. "Am vorbit cu reprezentanţii Partidului Social Democrat, de fapt al alianţei PSD - UNPR - PC, am discutat şi cu ceilalţi colegi ai mei şi am stabilit că cel mai bine este să ne întâlnim la sfârşitul săptămânii. Este cel mai bine să se întâmple aşa, pentru că, deocamdată, domnul ministru al Economiei, Mihai Tudose, este plecat", a declarat Varga. Totodată, deputatul a precizat că a discutat şi cu forul de conducere al Termocentralei şi că a primit un material pe care are de gând să-l supună atenţiei tuturor parlamentarilor. "Domnul senator PSD Ion Rotaru şi domnul senator PNL Cătălin Boboc au dorit ca la această întâlnire de la sfârşitul săptămânii să participe şi conducerea Termocentralei, ca să ne spună mai multe lucruri în afară de materialul pe care ni l-au dat şi să ajungă la fiecare coleg parlamentar acest lucru. Toţi parlamentarii au răspuns, nu e nicio problemă, însă au amânat spre sfârşitul săptămânii când suntem acasă, la Brăila. O să ne întâlnim într-o locaţie unde să discutăm toţi. Este o problemă stringentă. Este necesară această întâlnire înainte de a merge la Ministrul Energiei ca să ştim exact fiecare ce are de făcut, ce îi cerem", a conchis sursa citată.
Reamintim că, săptămâna trecută, conducerea Termocentralei Chiscani a solicitat în mod public intervenţia parlamentarilor de Brăila, după aflarea deciziei Complexului Energetic Oltenia de a face restructurări masive. Practic, de la 1 iunie, cei 273 de angajaţi ai platformei energetice riscă să rămână fără un loc de muncă. Mai mult, forul de conducere al Termocentralei susţine că există o companie olandezo-rusă, care are intenţia de a prelua unitatea şi de a investi 50 de milioane de euro în modernizarea şi readucerea acesteia la un nivel competitiv pe piaţa energiei. Proiectul se află în prezent pe masa ministrului Energiei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro