Mergi la conţinutul principal

Întâlnire la CCIA Brăila. Ce vor antreprenorii de la ministrul de resort

* cereri multe, răspunsuri puține

 

Joi, 21 iulie, la ora 10.00, la invitația președintelui CCIA Brăila Ștefan Fusea, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, alături de secretarul de stat Florin Dobrescu, a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri brăileni. După cum am aflat de la Daniela Cireașă (foto), președinte al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) filiala Brăila, prezentă la întâlnire, antreprenorii au solicitat modificări la legea achizițiilor publice. “Este vorba despre actualizarea prețurilor în urma creșterilor substanțiale la materiale, a costurilor salariale, utilități, deoarece antreprenorii fie ies în pierdere, fie reziliază contractele. În acest context, ar fi nevoie de actualizarea legii prin introducerea de clauze clare de reziliere pentru a evita serviciile de slabă calitate sau nefinalizarea contractelor. O altă solicitare a fost ca firmele cu pierderi timp de mai mulți ani sau cu capitaluri negative să nu poată participa la licitații. S-a solicitat, de asemenea, compensarea datoriilor către stat cu sumele pe care firmele le au de încasat de la stat (mai ales în contextul concediilor medicale care se decontează și după 1 an)”.
Sursa citat
ă a adăugat că o altă propunere interesantă s-a referit la scutirea temporară de la plata impozitelor a firmelor care investesc în industria alimentară, “menționându-se și necesitatea de a crea capacități de depozitare pentru cereale, fructe și legume”.
“Antreprenorii care au reprezentat Horeca au avut mai multe probleme: imposibilitatea de a men
ține numărul actual de salariați, faptul că, dacă au eșalonare pentru plata datoriilor către stat nu sunt considerați eligibili pentru proiecte sau chiar și pentru decontarea sprijinului pentru angajații de peste 45 de ani. În acest sens s-a propus ca pentru HORECA 2 (despre care ministrul a afirmat că nu există în acest moment bani), firmele cu eșalonări către stat să fie eligibile. În fine, oamenii de afaceri prezenți au adus în discuție modificările continue la Codul fiscal și lipsa de predictibilitate pentru antreprenori”, ne-a mai declarat Daniela Cireașă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro