Întâlnire la Brăila, în cadrul proiectului educaţional "EVERYBODY FITS IN" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Întâlnire la Brăila, în cadrul proiectului educaţional "EVERYBODY FITS IN"

Între 16 şi 23 octombrie, la Brăila, se desfăşoară a patra întâlnire de proiect "EVERYBODY FITS IN". Cu această ocazie, ieri, cu începere de la ora 12.00, în Sala Mare a Prefecturii a avut loc o întâlnire între cadrele didactice din cele 6 ţări partenere ale Proiectului Multilateral Comenius "EVERYBODY FITS IN" - printre care se numără şi România -, reprezentanţi ai oficialităţilor locale şi grupul ţintă al proiectului, în speţă elevi din cadrul ţărilor participante. Lista partenerilor "EVERYBODY FITS IN" este următoarea: Loreta Jusiene (Lituania), Isabelle Rozario (Franţa), Stanimir Miladinov (Bulgaria), Piotr Podemski (Polonia), Maria del Carmen Martinez Aroyo (Spania) şi Pavel Corina Roberta (România). Din partea autorităţilor locale a fost prezent primarul Brăilei, Aurel Simionescu, însoţit de Ovidiu Pintiliescu, director adjunct al Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu", una dintre instituţiile partenere ale "EVERYBODY FITS IN".

"Eu cred că relaţiile pe care le legaţi cu colegii dumneavoastră din Brăila, cu acest prilej, vor fi unele de durată, că veţi avea noi prieteni, noi cunoştinţe, că veţi schimba informaţii şi că, în felul acesta, legăturile pe care voi le aveţi cu România şi cu Brăila vor fi din ce în ce mai puternice", a fost mesajul edilului-şef transmis elevilor prezenţi la întâlnire. După care a fost proiectată o scurtă prezentare a oraşului Brăila, din perspectivă istoriografic-culturală.

Programul evenimentelor pentru ziua de astăzi este următorul: ora 9.00 - elevii şi profesorii vor participa la o sesiune de lucru, la care se vor purta discuţii despre abilităţile necesare pentru o carieră, apoi vor efectua o vizită în centrul vechi al Brăilei; ora 15.30 - la Muzeul Brăilei, va avea loc un program artistic susţinut de elevii Liceului de Artă "Hariclea Darclee"; ora 17.00 - sunt programate activităţi sportive.

Proiectul Multilateral Comenius "EVERYBODY FITS IN" are ca obiective îmbunătăţirea şi mărirea volumului de mobilitate în ceea ce priveşte implicarea elevilor în demersuri educaţionale, a parteneriatului dintre statele membre ale proiectului şi a practicilor pedagogice, totul filtrat prin orizontul schimbului de experienţă (culturală, artistică, sportivă etc).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro