Mergi la conţinutul principal

Întâlnire ITM-sindicate-patronat în contextul majorării salariului minim brut pe țară garantat în agricultură

* au mai fost discutate măsurile care trebuie luate în perioadele cu temperaturi extreme, precum și măsurile pentru combaterea muncii nedeclarate * au participat: Andrei Bogdan (BNS), Ion Mormocea (CSDR), Silvio Mircea Frățilă (Patronatul Național Român), Mariean Ghelase (CNS CARTEL ALFA), Valeriu Partenie (Sindicatul Invățământului), Iulian Zamfir (UGIR) și Tudorel Barbu (Confederația Patronatul Român)

 

Întâlnire ITM-sindicate-patronat la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila.

Potrivit unui comunicat al instituției, în ultima zi a lunii iunie, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM) s-a desfășurat ședința Consiliului Consultativ Tripartit la nivel de ITM, ocazie cu care au fost prezentate următoarele informări: informare cu privire la acțiunea de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate și sănătate în muncă la curieratul de mărfuri en-gros și en-detail; informare privind activitatea desfășurată de către ITM Brăila în primele cinci luni ale anului; informare privind activitatea ITM Brăila cu privire la acțiunile de control pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia.

Totodată, în cadrul ședinței, au fost discutate modificările aduse de Legea 135/2022 prin care, începând cu data de 1 iunie 2022, pentru sectorul agricol și industria alimentară, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este de minimum 3.000 lei lunar, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând, în medie, 17,928 lei/oră.

„În contextul discuției, având în vedere că, în această perioadă, valul de căldură s-a extins și intensificat, conform datelor transmise de INMH, au fost punctate prevederile OUG 99/2000, privind măsurile care trebuie aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, a precizat inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

La ședința desfășurată la sediul ITM Brăila pe 30 iunie a.c. au participat atât reprezentanții sindicatelor, cât și ai patronatelor din Brăila: Andrei Bogdan (BNS), Ion Mormocea (CSDR), Silvio Mircea Frățilă (Patronatul Național Român), Mariean Ghelase (CNS CARTEL ALFA), Valeriu Partenie (Sindicatul Invățământului), Iulian Zamfir (UGIR) și Tudorel Barbu (Confederația Patronatul Român), iar materialele informative au fost prezentate de Liviu Arhire, inspector șef al ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro