Mergi la conţinutul principal

Întâlnire importantă cu Cristina Chiriac, președintele CONAF

* inițiativa a aparținut Luminiței Popescu, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați

 

Inițiativele femeilor în zona de antreprenoriat reprezintă o cale de succes în multe domenii de afaceri. Cu o preocupare constantă față de implementarea cu celeritate și claritate a principiului egalității de șanse între femei și bărbați în toate nivelurile societății,  Luminița Popescu, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, a organizat o întâlnire cu  Cristina Chiriac, președinte al Confederației Naționale pentru Antreprenoriatul Feminin, la sediul agenției.

Principalele teme de discuție au fost orientate pe necesitatea consolidării eforturilor comune în direcția promovării egalității de șanse între femei și bărbați.

Instituție proactivă și puternic concentrată pe identificarea, centralizarea și propunerea de soluții pentru mediul antreprenoriatului românesc, CONAF promovează egalitatea de gen și de șanse pentru susținerea inițiativei private și dezvoltarea armonioasă a ecosistemului de afaceri.

În mod punctual, întâlnirea a vizat realizarea, în parteneriat, a unor activități care să vizeze:

- Promovarea/încurajarea inițiativelor de antreprenoriat în rândul femeilor.

- Realizarea unei caravane care să aibă ca obiect principal organizarea unor ateliere de lucru în format interactiv, cu prezentarea unor modele de bună practică și de succes din sfera antreprenoriatului și cu participarea autorităților locale, precum reprezentanții consiliilor județene, AJOFM etc.

- Organizarea de acțiuni care să aibă ca obiect recunoșterea meritelor unor profesioniști sau angajatori etc, în realizarea de facto a egalității de șanse între femei și bărbați.

- Realizarea unor activități de mentorat și orientare în carieră/consiliere vocațională pentru elevi, în cadrul unor cluburi de dezvoltare personală a fetelor și băieților.

Întâlnirea a confirmat importanța solidarității și a parteneriatul între reprezentanții domeniului privat și a instituțiilor statului pentru construcția și dezvoltarea de acțiuni și proiecte menite să aducă beneficii reale pentru toți membrii societății, generând progresul social.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro