Prima întâlnire de la nivel local între PPDD și UNPR Brăila, privind fuziunea celor două partide, a eșuat. Asta a afirmat președintele PPDD, Gabriel Musceleanu, după încheierea ședinței care a avut loc, astăzi (marți), la ora 18:00, la un sediu UNPR. Acesta ne-a contactat telefonic pentru a semnala faptul că UNPR-iștii nu respectă protocolul de fuziune, ba mai mult, au și "amenințat voalat" consilierii județeni și municipali ai PPDD să semneze adeziuni către partidul lor. "Astăzi a avut loc prima întâlnire între conducerea PPDD și conducerea UNPR la Brăila. O întâlnire în care nu s-a clarificat mai nimic. Din punctul dumnealor de vedere am fost înregimentați, însă din punctul nostru de vedere, atât timp cât PPDD există în lista partidelor politice și nu e radiat, funcționează. Așteptăm să se dea hotărârea definitivă și irevocabilă a instanțelor judecătorești. Până atunci, atât eu cât și consilierii noștri suntem membri PPDD și ne vom alia - dar numai în urma unor discuții foarte serioase -, «interesului național», așa cum spune UNPR-ul, dacă vom considera că este și interesul electoratului PPDD. Noi am fost aleși de un electorat mare la Brăila și nu putem să-i dezamăgim", a declarat Musceleanu. Acesta s-a plâns și de faptul că și-ar fi dorit o întâlnire doar cu membrii vechi ai UNPR, însă au fost prezenți și cei care au migrat în diferite perioade de la partidul pe care îl păstorește la Brăila, lucru care a denaturat firul discuțiilor. "Ca și membri UNPR de facto i-am regăsit pe domnul Tudorel Arbunea, pe Cosmin Răzmeriță și pe Dorin Petrea, în rest, erau foști membri PPDD. Le cunosc mentalitatea și eu aș fi preferat o întâlnire strict la nivel de conducere a UNPR, mă refer la doamna Marioara Nistor și Silviu Petrea. Am fost direcționați să semnăm aceste adeziuni. Au fost amenințați voalat consilierii Vasile Anghelache și Traian Adrian. Dumnealor au spus că dacă nu au o hotărâre în față, definitivă a Tribunalului București, nu vor semna. Ei puteau să semneze cu un alt partid pe Ordonanța 55 (n.r. - "ordonanța traseiștilor"), lucru pe care nu l-au făcut. Este infinit mai greu pentru dumnealor să facă acest lucru, atât timp cât n-au făcut-o atunci", a mai completat sursa citată.
Supărare mare
Potrivit lui Gabriel Musceleanu, pe lângă amenințările nefondate, cea mai mare problemă o reprezintă și faptul că nu i se permite să fie copreședinte al UNPR Brăila, deși protocolul de la Centru stabilește foarte clar ce se întâmplă cu liderii PPDD în urma fuziunii prin absorbție a celor două partide. "Am întrebat ce prevede protocolul, deși eu îl am. Doamna Nistor a spus că protocolul prevede ca președintele PPDD să fie vicepreședinte UNPR, lucru complet eronat. El este copreședinte timp de trei luni. Doamna Nistor a replicat cel puțin de trei ori: funcția de vicepreședinte UNPR pentru președintele PPDD. Lucru care nu mă deranjează neapărat, dar mă derajează mult faptul că induce în eroare. Electoratul PPDD vrea să știe că are un om în conducerea UNPR, ca să poată să aibă încredere în UNPR. Am primit telefoane din județ și m-au întrebat oamenii, cine îi reprezintă în conducere. Protocolul pe care îl am eu spune clar: președintele PPDD este copreședinte UNPR timp de trei luni. (...) Nu știm când va ieși hotărârea de la Tribunal. Probabil că vor mai fi contestații și tot așa. Eu zic că va mai dura procesul ăsta de fuziune prin absorbție, știm că se va întâmpla, știm de asemenea că UNPR la Brăila înseamnă PPDD, dar asta nu înseamnă totodată că și electoratul urmează fugarii din PPDD", a conchis Musceleanu.
Reamintim că, recent, președintele UNPR Brăila, Marioara Nistor ne-a declarat oficial că protocolul de fuziune al celor două partide prevede că președintele PPDD devine vicepreședinte odată intrat în noua structură. Vom reveni.