Mergi la conţinutul principal

Întâlnire Brăila - Galaţi, sub patronajul vicepremierului Dan Nica

Vicepremierul Dan Nica a poposit ieri, pentru circa o oră şi jumătate, în Brăila, unde a participat la o întîlnire între autorităţile locale şi cele gălăţene, pe tema colaborării între cele două judeţe. La discuţii au fost prezenţi preşedinţii de consilii judeţene, primarii Brăilei şi Galaţiului, precum şi parlamentari ai celor două judeţe.

Prefectul judeţului, Loredana Alexandru, ne-a declarat că întâlnirea a avut loc la invitaţia preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, tot el fiind acela care l-a invitat şi l-a convins pe vicepremierul Nica să vină: "A fost o discuţie constructivă, în care autorităţile brăilene şi gălăţene au stat la aceeaşi masă şi toate părţile au fost de acord că este necesară o colaborare între cele două judeţe. S-a stabilit că astfel de reuniuni vor avea loc lunar, pentru ca autorităţile din Brăila şi Galaţi să ţină mai strâns legătura şi să găsească modalităţi concrete de colaborare. Domnul vicepremier Nica şi-a arătat interesul ca, în limita posibilităţilor, să fie prezent la fiecare din aceste întâlniri lunare, pentru a ajuta la bunul mers al relaţiei dintre părţi".

În ceea ce-l priveşte, primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a admis că, teoretic, întâlnirea a decurs bine, însă, în relaţia Brăila- Galaţi, acesta nu mai este demult un semn de succes, în plan practic: "Au fost discuţii cu privire la modalitatea de sprijinire de la nivel central a dezvoltării zonei Brăila - Galaţi, prin lobby al parlamentarilor celor două judeţe, făcut împreună, pe chestiuni de interes comun. S-a ajuns, inevitabil, şi la problema cartierului Siret, analizându-se mai multe variante de rezolvare a conflictului dintre noi şi autorităţile gălăţene. Astfel, s-au identificat trei variante posibile de lucru: o lege care să rezolve, punctual, această chestiune, realizarea zonei metropolitane şi constituirea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară. (...) Trebuie să găsim, în perioada imediat următoare, ceva care să ne unească, un obiectiv comun, fie şi acela al şoselei rapide Brăila - Galaţi, fiindcă, de mult timp, noi nu găsim decât lucruri care ne dezbină".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro