Înscrierile pentru clasa zero sunt în aşteptare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Înscrierile pentru clasa zero sunt în aşteptare

Părinţii nerăbdători să-şi înscrie copiii în clasa zero mai au ceva de aşteptat, pentru că nu se fac înscrieri până când Ministerul Educaţiei nu va trimite în şcoli calendarul adecvat. "În şcoli nu se fac înscrieri şi niciun fel de altă activitate care să aibă legătură cu clasa zero. Părinţii trebuie să stea liniştiţi pentru că aceste înscrieri se vor face în baza unei fişe electronice, care va înregistra exact data şi ora, aşa că nu se vor mai putea face niciun fel de favoritisme. Fiecare şcoală va înscrie întâi elevii din circumscripţia respectivă şi abia apoi pe ceilalţi elevi care doresc acest lucru", a precizat inspectorul general Viorel Botea.
Din analizele recente ale Inspectoratului Şcolar a reieşit faptul că majoritatea şcolilor vor avea spaţii suficiente pentru a realiza şi clasele I şi clasele zero, precum şi personal calificat. Modalitatea în care părinţii îşi vor putea înscrie copiii va fi făcută publică în timp util, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei. Cadrele didactice care vor preda la clasa zero vor beneficia de o pregătire suplimentară, conform curriculumului acestei clase. Inspectorul general Viorel Botea a precizat că această includere a clasei zero în învăţământul primar nu va avea ca rezultat pierderea posturilor de către cadrele didactice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro