Mergi la conţinutul principal

Înscrierile în unitățile de învățământ postliceal ale Poliției Române, din Câmpina și Cluj-Napoca, pe ultima sută de metri

* sunt 1.640 de locuri pregătite pentru viitorii poliţişti, iar reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila transmit tinerilor interesaţi să devină poliţişti că mai au timp pentru înscriere, până marţi *  perioada 24 aprilie – 14 mai a fost stabilită pentru depunerea cererilor de înscriere pentru candidaţi, iar depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare se face până la data de 21 mai *  evaluarea performanței fizice se face în perioada 25 – 31 mai, iar proba de evaluare a cunoștințelor la data de 15 iunie

 

 

 

 

Poliţiştii brăileni îşi aşteaptă viitorii colegi! Tinerii care vor să devină poliţişti mai au timp, până pe 14 mai, să se înscrie pentru ocuparea unui loc la şcolile de agenţi de poliţie. Sunt disponibile 1.640 de locuri pentru viitorii poliţiştii, iar reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila îi aşteaptă pe cei interesaţi să vină cu cererile de înscriere. 

Sunt 1.340 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi 300 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

S-a stabilit ca înscrierile să se facă în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), iar candidații au putut şi mai pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurseumane@br.politiaromana.ro

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală. Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare se face până la data de 21 mai.

Potrivit poliţiştilor, sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Astfel, evaluarea psihologică a candidaților se realizează și se finalizează până la data de 21 mai, conform planificării care va fi comunicată în timp util, pe site-ul IPJ Brăila, la secțiunea Carieră-Admitere. Susținerea probei de evaluare a performanței fizice are loc în perioada 25 – 31 mai. „Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 15 iunie 2024, iar rezultatele obținute vor fi aduse la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează, până la data de 16 iunie”, explică poliţiştii,

 

Proba de evaluare a cunoștințelor

 

Proba de evaluare a cunoștințelor se va susține la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

 Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 19 iunie – 12 iulie.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro