Mergi la conţinutul principal

Înotătorii de la LPS Emil Roşianu şi Gabriel Cange medaliaţi cu aur la naţionalele de juniori II

La ediţia 2014 a naţionalelor de nataţie pentru juniori II înotătorii Liceului cu Program Sportiv au fost protagoniştii probelor în care au concurat. Vedeta delegaţiei LPS a fost Emil Roşianu de la grupa profesorilor Gabriela Stoicescu Clinciu şi Valeriu Stoicescu. Brăileanul a devenit campion naţional în două probe, 400 şi 1500 m liber, însă în probele individuale a mai bifat două medalii de argint şi una de bronz. Roşianu, Cange, Gheorghiţă şi Curte au mai bifat două medalii de argint în probele de ştafetă. În urma acestui concurs, Emil Roşianu a intrat în vizorul lotului naţional de nataţie pentru un concurs internaţional care va avea loc la sfârşitul acestui an. Gabriel Cange de la grupa profesorului Tudorel Smeu a cucerit o medalie de aur la 100 m bras şi două de bronz, iar colegul lui de grupă, Claudiu Curte a obţinut două medalii de argint. Pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat Tiberiu Gheorghiţă, fost elev al profesorului Cristian Drăghiţă, care în prezent se pregăteşte cu soţii Stoicescu.
La această competiţie, Andrei Băcanu, înotător care se pregăteşte sub îndrumarea lui Cătălin Nistor la Clubul Sportiv Municipal a cucerit o medalie de bronz.
"Pentru prima dată ne-am prezentat şi noi onorabil la un concurs naţional pentru că sportivii au avut atât echipament de prezentare cât şi echipament performant pentru concurs. Un frumos cadou pentru ei obţinut în urma unui proiect câştigat la Primărie de către ONG-ul Iubitorii Sportului Brăilean şi le mulţumesc pe această cale celor care ne-au sprijinit. Rezultatele de la acest concurs sunt bune, dar puteau fi chiar foarte bune dacă am fi avut posibilitatea să ne antrenăm şi la Brăila în bazin de 50 de metri. Îl avem, dar din păcate nu poate fi utilizat", a fost prima reacţie a profesoarei Gabriela Stoicescu Clinciu.
Sursa citată a menţionat apoi faptul că pentru marea performanţă sportivii au nevoie şi de stimulente financiare: "Nu mai există recompense pentru performanţă şi copiii nu mai concurează aşa cum ne-am dori toţi. Cei în măsură trebuie să găsească soluţii, pentru că numai din patriotism local nu poţi ajunge pe culmile performanţei".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro