Înghesuială la BEJ pentru depunerea candidaturilor la alegerile Parlamentare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Înghesuială la BEJ pentru depunerea candidaturilor la alegerile Parlamentare

• membrii PNL, PSD şi ALDE aproape s-au călcat pe picioare, ieri, la depunerea dosarelor pentru alegerile Parlamentare, la Biroul Electoral Judeţean • şi PMP-iştii brăileni se pregătesc, astăzi, să mergă cu listele la BEJ, în ultima zi de înscrieri • popularii vin însă cu o surpriză: Cristian Ancuţa l-a detronat la Senat pe Viorel Botea

 

Biroul Electoral Judeţean a fost „luat cu asalt”, ieri, de către performerii scenei politice locale, în penultima zi de înscrieri la alegerile Parlamentare. Rând pe rând, ALDE, PNL şi PSD şi-au depus listele cu candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Trebuie punctat că liberalii brăileni au fost singurii care au anunţat că vor merge la BEJ pentru a-şi depune dosarele, însă, întâmplător, la ora fixată de aceştia judecătorii erau ocupaţi cu dosarele celor de la ALDE Brăila. Astfel, Gheorghi Obreja, Daniela Rădulescu şi Mihai Ruse au intrat oficial în cursa pentru Parlamentul României.

PNL-iştii în frunte cu medicul Antoaneta Ioniţă, deputatul Vasile Varga şi consilierul judeţean Florin Cîrligea şi-au depus dosarele cu candidaţi la ora 13:30. Interesant de precizat este faptul că la eveniment a luat parte şi actualul senator, Cătălin Boboc, precum şi fostul viceprimar Alexandru Dănăilă, care nu au mai prins un loc pe listele PNL Brăila în cursa pentru Parlament. Liberalii nu au întâmpinat niciun fel de problemă la depunerea dosarelor.

„Până în anul 2016 pot să vă spun că am fost un actor pasiv în politica din România. Ce m-a determinat să candidez? Am constatat că în ultimii 26 ani politica a fost făcută în defavoarea cetăţeanului. Atunci mi-am zis: «Stop!» «Ajunge! Din acest moment trebuie să particip la viaţa politică». Vreau să vă spun că sunt înscrisă în PNL din anul 2010 şi nu am făcut parte din niciun alt partid. Am fost vicepreşedinta organizaţiei de femei liberale din anul 2011. Ştiţi că la vremea aceea eram medic în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe. Întrucât acum am mai mult timp liber, lucrând ca medic de familie, am constatat că oamenii suferă foarte mult şi ca atare, m-am hotărât să intru cu adevărat în politică. Tocmai pentru pacienţii mei, pentru prieteni, pentru copiii noştri”, a declarat Antoaneta Ioniţă despre decizia sa de a candida pentru un fotoliu de deputat. La rândul său, Cîrligea a explicat că vrea să ajungă senator pentru a lucra la îmbunătăţirea legislaţiei din România, care în prezent poate fi interpretată foarte uşor. De asemenea, liberalul a menţionat că îşi doreşte ca legea să fie egală atât pentru antreprenorii români, cât şi pentru cei străini.

 

PSD-iştii, încântaţi de lista depusă

Ceva mai târziu, pe la 15:00, a venit rândul PSD-iştilor brăileni să se înscrie în cursa electorală. Aceştia s-au adunat în număr mare la sediul BEJ şi „au luat cu asalt” biroul judecătorilor, în frunte cu fostul primar Aurel Simionescu, edilul-şef Marian Dragomir, şeful CJ Francisk Chiriac, candidaţii vârf de lance Mihai Tudose şi Ion Rotaru, dar şi consilierii judeţeni şi municipali care figurează pe listele aprobate de Centru.

„Astăzi (n.r. - ieri)este o zi specială. S-au depus listele de candidaturi ale PSD Brăila. Este a doua zi după ce, ieri (n.r. - marţi), s-au redus 102 taxe în Parlament. Privim cu încredere, credem în viitorul acestei ţări, credem în cetăţenii judeţului Brăila, credem cu toţii în România, într-o şansă pe care o avem pentru mai bine. Este o listă echilibrată, cu oameni extraordinar de buni, cu oameni normali. Oameni care înţeleg foarte bine ce se întâmplă în municipiul şi judeţul Brăila, conectaţi la realităţile cotidiene, care pot să reprezinte cu cinste Brăila în Parlament”, a declarat Mihai Tudose, nr. 1 pe lista PSD Brăila la Camera Deputaţilor, după depunerea listelor la BEJ.

La rândul său, senatorul Ion Rotaru, care candidează pentru încă un mandat, a afirmat că din punctul său de vedere lista PSD Brăila combină experienţă şi noutate. „Am depus listele de candidaţi pentru alegerile Parlamentare 2016 cu încredere şi cu speranţa că vom obţine rezultate bune”, a afirmat Rotaru.

 

Ancuţa l-a detronat pe Botea la Senat

Surprize din partea PMP-iştilor brăileni. Potrivit deputatului Marioara Nistor, aceştia au primit ok-ul de la Bucureşti pentru listele cu candidaţi şi urmează să le depună, astăzi, la ora 11:30 la BEJ. Interesant însă este o schimbare de ultim moment în privinţa celui care deschide lista la Senat. Dacă până acum, pe poziţia 1 la Senat figura în cărţi prim-vicepreşedintele PMP Brăila Viorel Botea, în cele din urmă, locul a fost ocupat de ex-consilierul judeţean Cristian Ancuţa, profesorul ajungând pe a doua poziţie.

Potrivit unui comunicat de presă emis de organizaţia PMP Brăila, lista partidului pentru Camera Deputaţilor arată în felul următor: pe locul 1 actualul deputat Marioara Nistor, urmată pe 2 de consilierul judeţean Ionel Adetu (economist), pe 3 de Coman Sarafolean (profesor), pe 4 de Emilian Dumitriu (inginer), pe 5 de Virginia Koler (inginer), pe 6 de Gabriel Silviu Botea (inginer) şi pe 7 de Ionuţ Ţiparu (inginer).

La Senat, primul loc pe lista PMP Brăila îl ocupă fostul consilier judeţean George Cristian Ancuţa, urmat pe 2 de Viorel Botea (actual consilier judeţean, profesor), pe 3 de Virginia Stăncescu (viceprimar Făurei, inginer) şi pe 4 de Tudorel Gîscă (subinginer)

 

Surprinzător sau nu - fără Ponta pe lista PRU Brăila

Deputatul PRU Silviu Petrea a ţinut să anunţe pe Facebook la începutul acestei săptămâni că partidul său a fost primul din Brăila care şi-a depus candidaturile. Listele PRU au apărut la avizierul BEJ, însă în ciuda tuturor declaraţiilor recente ale lui Petrea, conform căruia Victor Ponta are un loc pregătit la Brăila, fostul premier pare că a fost deja înlocuit.

Astfel, pe lista PRU Brăila la Camera Deputaţilor prima poziţie îi revine actualului deputat Silviu Petrea, pe 2 - Angel Robert Herea (economist), pe 3 - Ioana Popa (economist), pe 4 - Fani Isac (inginer), pe 5 - Gigel Apostol (economist), pe 6 - Fănel Tudoran (agent gestiune) şi pe 7 - Dorin Matei (inginer).

La Senat, PRU Brăila mizează pe Nichita Şergan (antrenor) pe locul 1, urmat pe 2 de Marius Dogărescu (economist), Fănel Sălbatecu (jurist) pe 3 şi Alexandru Ion (economist) pe 4.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro