Mergi la conţinutul principal

Îndrăgostiți-vă de teatru! Bilete la ”Scene din viața Mariei Filotti”

• spectacolul se va juca duminică, 18 februarie, la Sala Mare • bilete la agenția teatrală sau pe site-ul www.blt.ro

 

Dacă ați amânat pentru weekend planurile de Valentine’s Day, dramaticul brăilean v-a pregătit spectacole care vă vor face să vă îndrăgostiți de teatru!

Unul dintre acestea este ”Scene din viața Mariei Filotti” de Matei Lucaci-Grünberg și Sever Bârzan, regie Matei Lucaci-Grünberg, un spectacol biografic despre marea actriță, o poveste ”cu de toate”.

”Viața Mariei Filotti a fost în sine un spectacol. Scene din viața Mariei Filotii își propune să surprindă spiritul unei personalități complexe în contextul istoriei, care este cel puțin la fel de complexe. Povestea Mariei Filotti, din spectacolul nostru, începe în "La Belle Epoque", traversează cele două războaie mondiale și perioada interbelică, și se sfârșește în anul 1956, în plin comunism. Pe parcursul vieții, Maria se intersectează cu figuri importante ca: Aristizza Romanescu, Agatha Bârsescu, Papanel Cantacuzino dar și cu gropari, polițiști, cabiniere și așa mai departe. Spectacolul, similar cu orice destin, este atât comic, cât și dramatic, diferența fiind făcută la nivelul fiecărui spectator în parte, în funcție de perspectivă. Veți asista la o succesiune de scene scurte, mai mult sau mai puțin fictive, comice sau dramatice, muzicale sau nostalgice, care împreună, încearcă să ilustreze un portret complicat și spectaculos, dar profund uman, al Mariei Filotti. Vă recomandăm să râdeți când e de râs și să plângeți când e de plâns”, afirmă regizorul Matei Lucaci-Grünberg.

Spectacolul se va juca duminică, 18 februarie, de la ora 18.00, la Sala Mare, iar pe scenă vor urca actorii Ramona Gângă, Valentin Terente, Monica Ivașcu, Silvia Tariq, Elena Andron, Dragoș Ioniță, Sever Bârzan. În alte roluri: Ioana Comșa, Eduard Stan, Maria Caplea, Maria Dinulescu (elevi). Instrumentiști: Mario Robert Ștefan (acordeon), Gabriela Constantin (vioară), Luca Marin (pian), Marius Iulian Neagu (percuție). Scenografia - Andreea Tecla, coloana sonoră - Sever Bârzan.

Încă mai găsiți bilete la ”Scene din viața Mariei Filotti”, iar acestea pot fi achiziționate de la agenția teatrală sau online, de pe site-ul www.blt.ro.

Cei care și-au făcut planuri din timp au prins bilete și la celelalte două spectacole programate weekendul acesta la Teatrul ”Maria Filotti”. Primul este ”Familia TOT”,  de Örkény István, ce va avea loc vineri, 16 februarie, regia artistică Silviu Debu, cu actorii Emilian Oprea, Zane Jarcu, Monica Ivașcu, Corina Borș, Adrian Ștefan. Scenografia - Sorana Țopa, muzica live -Denisa Maria Stoian (saxofon), Iulian Marius Neagu (acordeon), Mario Robert Ștefan (acordeon). Cel de-al doilea spectacol sold out este ”Lacrimile amare ale Petrei von Kant”, regia Eugen Gyemant, cea mai recentă premieră a Teatrului. Spectacolul se joacă sâmbătă, 17 februarie, iar din distribuție fac parte Ramona Gîngă, Corina Borș, Elena Andron, Ileana Ursu, Flori Popa și Iulia Vasilescu.

 

S-au pus în vânzare biletele pentru luna martie

Cei care vor să fie siguri că vor găsi bilet la Teatrul ”Maria Filotti” pot consulta deja programul spectacolelor pentru luna martie! Programul îl găsiți atât pe pagina de Facebook a Teatrului ”Maria Filotti”, cât și pe site-ul www.blt.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro