Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru tâlharii constănţeni

Cei trei constănţeni, care i-au furat banii pregătiţi pentru cumpărarea unui autoturism "Lexus" unui cunoscut, pe care l-au atacat în afara localităţii brăilene Berteştii de Jos, şi-au primit pedepsele. Zilele trecute, Judecătoria Însurăţei i-a condamnat pe inculpaţii Cristian Georgian Mahera, Mircea Bârzecu şi Bogdan Fulea la câte 4 ani închisoare. Sentinţa dată de judecătorii brăileni nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. "Condamnă pe inculpaţii Mahera Cristian Georgian, Bârzecu Mircea şi Fulea Bogdan la câte o pedeapsă principală de 4 (patru) ani închisoare şi câte o pedeapsă complementară de câte 2 ani interzicerea drepturilor. Aplică inculpaţilor pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor cu începere de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate va fi executată sau considerată ca executată. Menţine starea de arest preventiv a inculpaţilor şi, în baza art.72 cod penal, deduce din pedepsele aplicate inculpaţilor durata reţinerii şi arestării preventive cu începere de la data de 19.11.2014. Obligă inculpaţii la plata a câte 1.200 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel", este soluţia pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute, după cum se arată pe site-ul instanţei.
Tâlharii au formulat apel împotriva condamnării, cauza urmând să ajungă la Tribunal. Tâlhăria de tip mafiot s-a consumat în luna octombrie 2014, în apropiere de localitatea Berteştii de Sus, tinerii în cauză atacându-l cu spray paralizant pe constănţeanul Ştefan Valentin Poenaru, care se afla într-un autoturism Mercedes A Class, împreună cu prietena sa. Atacatorii i-au sustras victimei o borsetă plină cu bani, aceştia fiind capturaţi de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale după o lună de cercetări şi căutări asidue. Pe data de 20 noiembrie 2014, Judecătoria Însurăţei a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, a celor trei inculpaţi. Eforturile lor de a scăpa de arest au fost în zadar.
Potrivit anchetatorilor, s-a reţinut că, la data de 13 octombrie 2014, ora 20.15, inculpaţii Bogdan Fulea, Mircea Bârzecu şi Cristian Georgian Mahera, după o înţelegere prealabilă, au sustras persoanei vătămate, prin exercitarea de violenţe, fiind mascaţi, borseta în care se afla suma de 4.000 lire sterline, 4.500 de euro şi 1.500 de lei. În ziua respectivă, constănţeanul Ştefan Valentin Poenaru, de 25 de ani, a identificat pe site-ul autovit.ro un autoturism Lexus pe care s-a hotărât să-l achiziţioneze. Poenaru a luat legătura cu vânzătorul, convenind să plătească 9.920 euro pentru autoturismul pe care urma să-l cumpere a doua zi, din municipiul Iaşi. Întrucât nu avea cum să conducă singur două autoturisme, Poenaru l-a contactat pe un cunoscut de-al său, inculpatul Cristian Georgian Mahera, pentru a-i cere să îl însoţească. Acesta se afla în acel moment într-un cafe-bar din Constanţa, împreună cu inculpatul Mircea Bârzecu. Mahera a fost de acord să meargă cu tânărul de 25 de ani la Iaşi, dar, aflând că e vorba de un autoturism Lexus apreciat la 10.000 de euro, s-a hotărât (de comun acord cu Bârzecu) să-l jefuiască pe drum, ştiind că va avea asupra sa o mare sumă de bani. Cei doi au pus la punct planul de atac şi, în apropiere de localitatea brăileană, au dat lovitura şi au plecat cu importanta sumă de bani. Atacatorii au împărţit apoi banii şi i-au cheltuit în interes personal, Fulea ajungând cu iubita la Sinaia. Distracţia nu a ţinut însă la nesfârşit.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro