Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru recidivistul Cot, atacatorul din Movila Miresii

spaima satului, Georgel Săndel Cot, a primit o pedeapsă de 1 an, 9 luni şi 59 zile închisoarea, pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi folosirea de obiecte periculoase • zilele trecute, Judecătoria Brăila a dat sentinţa, însă inculpatul a formulat apel şi dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi • Cot este individul care, la trei zile de la liberarea condiţionată, a intrat cu maceta în bar şi a agresat doi consăteni

 

Teroristul din Movila Miresii, Georgel Săndel Cot, considerat un individ extrem de periculos, care s-a apucat să comită noi infracţiuni imediat după ce fusese liberat condiţionat din penitenciar, a primit o nouă pedeapsă cu închisoarea. Zilele trecute, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe Cot la 1 an, 9 luni şi 59 zile închisoare, pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi portul şi folosirea de obiecte periculoase. S-a menţinut starea de arest a inculpatului. Sentinţa dată de prima instanţă a fost atacată cu apel, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel Galaţi.

Bărbatul domiciliat în Movila Miresii l-a atacat şi i-a tras o mamă de bătaie unui consătean, la trei zile de la eliberarea din Penitenciar, apoi a provocat un scandal monstru într-un bar, unde a mers înarmat cu o macetă, în lungime totală de 69 de cm, aruncând cu ameninţări la adresa clienţilor. Propunerea de liberarea condiţionată, în baza legii 169/2017 - compensarea în cazul cazării în condiţii necorespunzătoare, faţă de condamnatul Cot, a fost admisă de către Judecătoria Brăila, la data de 13 noiembrie 2017. Nu a durat prea mult şi individul a ieşit la atac.

La data de 7 decembrie 2017, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila l-au reţinut pe bărbatul de 26 de ani, din comuna Movila Miresii, acuzat de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi distrugere. În luna ianuarie 2018, faţă de recidivistul Georgel Săndel Cot, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată, cu inculpatul în stare de arest.

Astfel, în seara zilei de 24 noiembrie 2017, Cot se afla în faţa cafe-barului “La Puiu” din Movila Miresii, împreună cu alţi indivizi, toţi manifestându-se agresiv şi fiind puşi pe scandal.  În jurul orei 21.00, doi săteni au intrat în local, ei fiind urmaţi de Georgel Cot, decis să îi snopească în bătaie. Potrivit procurorului, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate Alexandru M. mai multe lovituri cu pumnul în cap, apoi a ieşit în faţa barului. De frică, localnicul agresat a chemat un prieten să îl ia cu maşina, însă când acesta a ajuns în zonă, inculpatul Cot  a aruncat cu un pahar în parbrizul maşinii. Ştiind cât de agresiv este puşcăriaşul, deţinătorul autoturismului distrus a renunţat la acuzaţii.

În seara zilei de 4 decembrie 2017, Georgel Săndel Cot, a intrat din nou în barul “La Puiu”, de data aceasta înarmat cu o sabie tip maceta, de 69 centimetri, pe care o avea ascunsă în pantalon. Individul a scos sabia şi a aruncat cu ameninţări, în stânga şi în dreapta, apoi a ieşit afară, cu tot cu arma albă.

Individul a fost condamnat de 13 ori pentru infracţiuni comise cu violenţă (vătămare corporală, tulburarea liniştii publice, lovire, distrugere, violare de domiciliu şi tentativă de tâlhărie). Georgel Săndel Cot a fost condamnat ultima dată la 2 ani de închisoare cu executare, liberându-se din penitenciar în noiembrie 2017, cu un rest de pedeapsă de 59 de zile de închisoare (rămase neexecutate).  Iată, însă, că nu a stat prea mult timp liniştit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro