Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru individul care a tâlhărit un adolescent. Victima a fost în stare de șoc după amenințarea cu cuțitul

pe 6 martie, magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul C. Ș. A. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie față de persoana vătămată S. K., faptă din data de 23 aprilie • anul trecut, un tânăr a trecut prin momente de coșmar, după ce doi indivizi l-au urmărit și amenințat pe stradă pentru a le da acestora banii și bunurile • amenințat cu un cuțit de unul dintre cei doi, adolescentul minor a fost lăsat fără telefonul mobil și, de frică, a dezvăluit agresorilor și parola dispozitivului • unul dintre atacatori avea doar 13 ani și nu a răspuns penal

 

Pedeapsă cu închisoarea pentru un brăilean care l-a tâlhărit în stradă pe un adolescent minor, după ce l-a amenințat cu cuțitul și i-a sustras telefonul și banii din buzunar. Tâlharul a fost ajutat de un minor de 13 ani care nu a răspuns însă penal. Fapta a fost comisă în aprilie anul trecut, iar tânărul atacat a trecut prin momente de coșmar, după ce doi indivizi l-au urmărit și amenințat pe stradă. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.Ș.A. pentru tâlhărie calificată, acesta fiind arestat după fapta comisă în aprilie. “Condamnă pe inculpatul C. Ș. A. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, persoană vătămată S. K., faptă din data de 23.04.2022. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a comunica cu persoana vătămată și de a se apropia de aceasta la mai puțin de 50 m pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii și de a comunica cu martorul D.C.. Deduce din perioada pedepsei aplicate reținerea de 24 de ore, precum și arestul preventiv de la 24.04.2022 la zi. Menține arestul preventiv al inculpatului pe 60 de zile începând cu 6.03.2023. Constată că persoana vătămată S. K. nu s-a constituit parte civilă. Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 1.150 lei urmărire penală și instanță. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, este soluția pronunțată la data de 6 martie de Judecătoria Brăila.

Potrivit datelor transmise de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, inculpatul C.Ș.A. a fost cercetat în stare de arest preventiv și trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în mai dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila.

După cum au stabilit anchetatorii, la data de 23 aprilie, în jurul orei 16.00, persoana vătămată minoră a plecat de la domiciliu și a fost observată de inculpat și numitul D.C.V., care se aflau în apropiere și au urmărit-o.

Ajunși în zona unei farmacii, persoanei vătămate i s-a cerut să se oprească, de către numitul D.C.V. Ulterior, inculpatul și celălalt tânăr i-au cerut persoanei vătămate minore să le dea toate bunurile deținute. În continuare, cei doi au căutat-o prin buzunare pe persoana vătămată și au găsit un telefon marca Samsung. “Inculpatul, sub amenințarea cu acte de violență, i-a cerut persoanei vătămate minore telefonul mobil, arătându-i cuțitul pe care îl avea asupra sa, apoi a continuat să amenințe persoana vătămată căreia i-a spus că o va tăia și o va bate”, au arătat procurorii.

În acel moment, inculpatul i-a smuls telefonul din mână, iar adolescentul speriat nu a putut reacționa din cauza stării de șoc în care se afla, după cum au arătat anchetatorii. Sub aceeași amenințare, indivizii i-au cerut parola telefonului și apoi au părăsit locul faptei.

După incident, persoana vătămată a sunat la 112 și a cerut ajutor. Inculpatul și numitul D.C.V. au plecat, în vederea valorificării telefonului mobil furat, la un amanet, însă au fost depistați și conduși la sediul Poliției Municipiului Brăila. Asupra inculpatului a fost găsit telefonul mobil al persoanei vătămate, pe care polițiștii l-au restituit adolescentului.

Fiind audiat, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor. Potrivit anchetatorilor, numitul D.C.V. avea vârsta de 13 ani, astfel că nu răspundea penal. Dosarul a fost trimis spre soluționare la Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro