Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru incendiatorul din Radu Negru

Incendiatorul din Radu Negru a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare, pentru infracţiunea de distrugere, de Judecătoria Brăila. Albu Neacşu, bărbatul de 58 de ani, care şi-a incendiat propria locuinţă şi a pus în pericol viaţa vecinilor, şi-a primit acum pedeapsa. În octombrie 2014, de supărare, bărbatul a dat foc unor haine şi le-a aruncat pe geam, apoi a aprins focul în casă. Procurorii au dispus trimiterea în judecată, iar judecătorii au dat soluţia, incendiatorul urmând să "locuiască" o bună perioadă în spatele gratiilor. "Condamnă inculpatul Albu Neacşu la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea, la data de 19.10.2014, a infracţiunii de distrugere. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 al.1 Cod Penal pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii. În baza art.65 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor, pe durata executării pedepsei închisorii. În baza art.399 al.1 C.p.p. menţine măsura arestării preventive a inculpatului Albu Neacşu, iar în temeiul art.72 al.1 C.p. compută din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestului preventiv începând cu data de 19.10.2014 şi până la zi", este soluţia pronunţată de judecătorii brăileni, după cum se arată pe site-ul instanţei.
Potrivit procurorului de caz, la data de 19 octombrie 2014, la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila a fost înregistrată sesizarea unei bătrâne care a anunţat că vecinul ei, care locuia pe strada Bărăganului, la bloc X, şi-a incendiat locuinţa, situată la parterul blocului, apoi a părăsit locul faptei. Efectuându-se investigaţii în zona pieţei Radu Negru, la un cafe-bar, poliţiştii l-au depistat pe inculpatul Albu Neacşu, care era sub influenţa alcoolului şi nu a vrut să facă declaraţii cu privire la motivul incendierii apartamentului său. Cercetarea la faţa locului, precizează procurorul, a evidenţiat urme de afumare a pereţilor dintr-un dormitor şi bucătărie , iar pe hol, în baie şi în alt dormitor s-au constatat urme de ardere la un geam termopan, mobilă, o canapea şi un televizor. Uşa de acces în dormitor prezenta urme de fum, tavanul din dormitor şi celelalte camere fiind şi acestea degradate. În grădina din faţa blocului, anchetatorii au găsit articole de îmbrăcăminte, parţial arse şi un recipient din plastic, conţinând ulei comestibil. Anchetatorii au stabilit că, în ziua respectivă, la ora 14.00, inculpatul Albu Neacşu, aflat în stare de ebrietate şi pe fondul unor neînţelegeri mai vechi cu membrii familiei sale, a incendiat apartamentul în care locuia împreună cu soţia şi fiul acestora. În faţa anchetatorilor, soţia bărbatului a spus că, de ceva timp, inculpatul se afla într-o stare conflictuală cu ea şi fiul de 36 de ani, pe motiv că nu s-au înţeles cu privire la vânzarea apartamentului. În dimineaţa zilei de 19 octombrie, bărbatul s-a certat cu soţia, iar aceasta a plecat din apartament. Însă Albu Neacşu a spus că dacă nu se întoarce acasă, va da foc apartamentului, ceea ce a şi făcut.

A dat foc casei concubinei

Pe rolul instanţei a ajuns, luna trecută, un alt dosar, personajul principal fiind tot un piroman. Este vorba despre un bărbat, de 35 de ani, din Movila Miresii, care s-a răzbunat pe concubină tot prin incendierea casei. Recidivistul Ionel Cânepă a fost trimis în judecată, în lipsă, pentru fapte penale comise în anul 2008. El a fost căutat la domiciliu, în repetate rânduri, însă nu a fost găsit, fiind identificat în Spania. În 2008, Cânepă a dat foc unei gospodării, după ce iubita i-a spus că-l părăseşte. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în după-amiaza zilei de 29 martie 2008, Ionel Cânepă se afla pe o stradă din Movila Miresii, împreună cu mama concubinei şi cu alte două persoane. La un moment dat, recidivistul a fost sunat de către concubina sa, care se afla în Spania şi care i-a spus că-l părăseşte. 15 minute s-au certat cei doi la telefon, iar la final Cânepă i-a transmis iubitei că-i va incendia casa, pentru că l-a părăsit. Fără să le spună vreun cuvânt celor cu care se afla pe stradă, bărbatul s-a dus glonţ la domiciliul fostei iubite - unde locuia şi el în acel moment - şi a dat foc grajdului cu animale, care, având acoperişul din stuf, s-a aprins ca o torţă. Nimeni nu a putut să îl oprească pe bărbatul piroman. El a intrat apoi în casa soacrei şi a distrus două televizoare, o servantă, precum şi geamurile de la şase ferestre. La urmă, a luat-o pe proprietară la bătaie. După agresiune, răufăcătorul a părăsit România, reuşind să se sustragă, ani la rând, de la cercetări.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro