Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru femeia din Gropeni care şi-a înjunghiat concubinul

inculpata Mariana Cociaş, de 38 de ani, a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru tentativă de omor în condiţii de violenţă în familie • condamnarea s-a aplicat cu acord de recunoaştere a vinovăţiei din partea acuzatei • în ianuarie, femeia a consumat alcool împreună cu partenerul de viaţă, în vârstă de 46 de ani, apoi a izbucnit cearta • după ce bărbatul gelos i-a reproşat că umblă cu altul, femeia a luat un cuţit şi i l-a înfipt în abdomen

 

O femeie din Gropeni a fost trimisă la închisoare după ce şi-a înjunghiat concubinul care îi reproşa că ea umblă cu un alt bărbat. Inculpata Mariana Cociaş, de 38 de ani, a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare la Tribunalul Brăila pentru tentativă de omor. Condamnarea s-a aplicat în şedinţa din 10 octombrie, cu acord de recunoaştere al vinovăţiei din partea acuzatei, după cum se arată pe site-ul instanţei. Soluţia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea către părţile implicate. Fapta cu violenţă a fost comisă în luna ianuarie a.c., după ce concubinii au băut bine şi apoi s-au luat la ceartă. Pe fondul consumului de alcool, femeia nu a mai gândit limpede şi de nervi a lovit cu cuţitul pentru a-i da o lecţie concubinului său. Acum trebuie să plătească pentru fapta comisă. “Condamnă pe inculpata Cociaş Mariana la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor în condiţii de violenţă în familie.  Ia act că persoana vătămată nu a exercitat acţiunea civilă în procesul penal. Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi obligă inculpata să plătească suma de 7.437 lei reprezentând contravaloare servicii medicale acordate persoanei vătămate. Admite acţiunea civilă exercitată de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila şi obligă inculpata să plătească acestei părţi civile suma de 678 lei reprezentând contravaloare servicii de asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar acordate persoanei vătămate George C. Dispune confiscarea de la inculpată a cuţitului folosit pentru agresionarea persoanei vătămate, având o lungime totală de 30 cm, lungimea lamei de 17 cm, depus la Camera de Corpuri Delicte a Tribunalului Brăila. Obligă inculpata la plata sumei de 480 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Cociaş Mariana la data de 13.01.2019 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila”, este soluţia dată de prima instanţă. Deocamdată în acest dosar nu s-a formulat apel împotriva soluţiei.

 

De la ce a pornit atacul violent!?

 

Procurorii Parchetului de la Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Mariana Cociaş, de 38 de ani, cu domiciliul în localitatea Gropeni, dosarul fiind înregistrat pe rolul instanţei la sfârşitul lunii aprilie 2019.

După cum se arată în rechizitoriu, în cauză s-a reţinut că, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2019, în jurul orei 23.30, inculpata Cociaş l-a agresat pe concubinul său, George C., de 46 de ani, pe care l-a lovit cu un cuţit în zona abdomenului. A rezultat o plagă înjunghiată abdominală, care a necesitat pentru vindecare 18-20 de zile de îngrijiri medicale. Anchetatorii au stabilit că, în luna ianuarie, la data menţionată anterior, inculpata şi persoana vătămată au consumat băuturi alcoolice la domiciliul unei rude. După ce au băut bine, cei doi concubini au plecat spre casă, numai că pe drum bărbatul a devenit nervos din cauza geloziei, el reproşându-i inculpatei că ar avea o relaţie cu un alt bărbat. “Între cei doi, pe fondul consumului de alcool, a izbucnit un conflict verbal, după care cei doi au început să se lovească reciproc cu palmele şi cu pumnii”, au stabilit procurorii. Fiica femeii, aflată şi ea alături de cei doi, a încercat să aplaneze conflictul, însă fără succes. Concubinii au ajuns acasă, iar la scurt timp inculpata Mariana Cociaş a ieşit din camera în care se afla şi a mers pe hol, unde se afla un corp cu sertare, iar de aici a luat un cuţit cu lungimea de 30 cm. Înarmată, femeia a revenit la concubinul său şi l-a lovit cu cuţitul în partea stângă a abdomenului, lovitura fiind penetrantă, după cum au stabilit procurorii. Bărbatul a căzut din picioare şi a spus că se simte rău, tot el fiind cel care a anunţat agresiunea la numărul de urgenţă 112. Un tânăr din localitate care auzise despre incidentul agresiv a solicitat intervenţia ambulanţei pentru acordarea de îngrijiri medicale victimei.

Persoana vătămată a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări şi au găsit urme de sânge. Au fost ridicate pentru cercetări articole vestimentare ale victimei, precum şi cuţitul folosit la comiterea agresiunii. În cauză au fost audiaţi mai mulţi martori care au confirmat faptul că între cei doi concubini a izbucnit o ceartă, fiica inculpatei, martor ocular la comiterea infracţiunii, relatând despre atacul cu cuţitul. După comiterea faptei, inculpata l-a sunat chiar pe bărbatul cu care se presupunea că avea o relaţie pentru a-i spune că şi-a înjunghiat concubinul, însă acesta nu a stat prea mult la discuţii cu ea, mai ales că el nu avea vreo implicare. În faţa anchetatorilor, inculpata a recunoscut până la urmă fapta comisă, însă a spus că totul s-a produs din cauza faptului că era sub influenţa accentuată a alcoolului. Pe parcursul urmăririi penale, persoana vătămată George C. nu s-a constituit parte civilă în cauză spunând că nu are pretenţii băneşti de la inculpată.

Mai departe, dacă în cauză va fi formulat apel, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, unde se va decide sentinţa finală pentru concubina agresivă.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro