Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru autorul pumnului mortal din Chercea

Tânărul care în luna august i-a adus sfârşitul unui brăilean de 40 de ani, pe terasa barului "La Muşat", din Chercea, după ce i-a tras un pumn în faţă şi l-a trântit cu capul de ciment, şi-a primit pedeapsa. Costel Ghilic a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Brăila la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel. "Condamnă pe inculpatul Ghilic Costel la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, împotriva victimei R. Florin George, faptă săvârşită la data de 19.08.2013. Dispune suspendarea executării pedepsei principale şi a pedepsei accesorii sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 864 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi a consecinţelor ce decurg din aceasta. Cu apel", este soluţia dată ieri de magistraţii Tribunalului Brăila. 

În seara de 19 august, pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de alcool, Costel Ghilic, de 24 de ani, domiciliat stabil în comuna Scorţaru Nou şi fără forme legale în municipiul Brăila, i-a tras un pumn victimei, care a căzut cu capul de ciment. Bărbatul de 40 de ani s-a ridicat însă şi a plecat acasă. La scurt timp, victima a fost găsită fără suflare, cu capul făcut zob, în propria casă.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului criminalist, s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi a survenit în urma mai multor leziuni suferite la cap.
În ziua de 21 august, procurorul criminalist a dispus, în baza ordonanţei, măsura reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de agresor, pe numele lui Costel Ghilic fiind emis apoi mandat de arestare preventivă. Dus la terasa unde s-a produs nenorocirea, tânărul le-a arătat poliţiştilor unde a izbucnit conflictul, explicându-le cum l-a lovit pe bărbat, fără a se gândi vreun moment că asta îi va aduce moartea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro