Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru “sufletul chinuit” care a amenințat-o pe Gina Ilie

* la data de 3 mai, inculpatul M. M. a fost condamnat la o pedeapsă trei ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, la Judecătoria Brăila * inculpatul este acuzat că a adresat amenințări cu acte de violență, în ultimii ani, la adresa medicului legist șef din cadrul Serviciului de Medicină Legală Brăila, Gina Ilie

 

Pedeapsă cu închisoarea pentru brăileanul care a adresat amenințări medicului legist Gina Ilie, șeful Serviciului de Medicina legală Brăila. La data de 3 mai, inculpatul M. M. a fost condamnat la o pedeapsă 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, la Judecătoria Brăila. Inculpatul este acuzat că a adresat amenințări cu acte de violență, în ultimii ani, la adresa medicului legist șef, care a spus însă că bărbatul este un “suflet chinuit” și nu se teme de el.

Condamnarea s-a dat la Judecătoria Brăila, însă nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel. “Condamnă pe inculpatul M. M., la o pedeapsă 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 652 alin 1 din Legea nr. 95/2006 (amenințarea săvârșită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, șofer de autosanitară, ambulanțier sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exercițiul funcțiunii, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă), cu aplicarea art. 35 Cod penal, art. 43 alin 5 Cod penal și art. 36 alin 1 Cod penal (7 acte materiale din perioada 27.07.2019 - 22.07.2021). Interzice inculpatului M. M., pe o durată de 5 ani, ca pedeapsă complementară, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a comunica cu persoana vătămată Ilie Gina și cu membrii de familie ai acesteia; dreptul de a se apropia de persoana vătămată; dreptul de a se apropia de locuința persoanei vătămate și de locul de muncă al acesteia, respectiv de sediul Serviciului de Medicină Legală Brăila”, este soluția pronunțată la Judecătoria Brăila și postată pe site-un instanței.

Instanța menține măsura controlului judiciar a inculpatului M. M. până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, supravegherea respectării de către inculpat a obligațiilor ce îi revin pe durata controlului judiciar fiind realizată de Poliția municipiului Brăila. În plus, magistrații au dispus față de inculpatul M. M. măsura de siguranță a obligării la tratament medical până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Judecătoria Brăila a constatat că persoana vătămată Ilie Gina nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză se poate formula apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Acuzațiile procurorilor

Brăileanul M.M. a ajuns în fața instanței, fiind acuzat că s-a răzbunat pe medicul legist șef al Serviciului de Medicină Legală (SML) Brăila, adresând amenințări.  Contactată telefonic, dr. Gina Ilie, șeful SML Brăila, ne-a spus că brăileanul care are peste 30 de ani, ar fi un “suflet chinuit” care încearcă să se descurce în viață. Medicul legist a spus că nu se teme totuși de inculpat, care vine frecvent și aruncă vorbe grele, însă nu a comis vreo faptă violentă asupra sa. Fără resentimente, Gina Ilie a încercat la un moment dat să îl ajute pe inculpat să obțină o locuință socială, întrucât este un om fără posibilități și probabil comite anumite fapte din nevoie și disperare.

Potrivit datelor transmise de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, inculpatul M.M. este cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de răzbunarea pentru ajutorul dat justiției (7 acte materiale din 27 iulie și 2 august 2019, 20 și 22 septembrie 2020, alte trei din 19, 20 și 22 iulie 2021). După cum au stabilit anchetatorii, în perioada 27 iulie 2019 - 22 iulie 2021, inculpatul M.M. a adresat mai multe amenințări cu moartea și cu acte de violență la adresa persoanei vătămate, medic legist șef în cadrul Serviciului de Medicină Legală Brăila. Persoana vătămată a declarat că i-a fost creată o stare de temere în urma acțiunilor exercitate de inculpat, stare ce este justificată având în vedere antecedentele inculpatului.

Inculpatul a declarat că a proferat amenințările întrucât persoana vătămată, în calitate de medic legist șef al Serviciului Județean de Medicină Legală Brăila, a întocmit acte în dosarele penale în care acesta a fost cercetat.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, după cum se arată pe site, din data de 9 februarie, persoana vătămată fiind șefa SML, Gina Ilie.

Da, l-au trimis în judecată. Îl știu de mult timp. El este un suflet chinuit, este revoltat pe soarta lui. Nu mi-a fost frică de el, a mai distrus câte ceva când a venit, însă nu a comis vreo agresiune asupra mea. Colegilor le este teamă uneori, întrucât se gândesc să nu comită vreo faptă mai gravă. Nu cred. Eu am încercat să îl ajut, i-am dat la un moment dat certificat pentru a obține o locuință socială. El vorbește multe, mă abordează mereu pe unde mă prinde. Acum, dacă îl judecă și îl condamnă, probabil va ajunge din nou la închisoare”, ne-a declarat dr. Gina Ilie.

Rămâne de văzut dacă sentința primei instanțe va fi atacată cu apel și care va fi pedeapsa finală aplicată inculpatului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro