Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru șoferul răzbunător din Lacu Dulce

* magistrații Tribunalului Brăila l-au condamnat pe inculpatul M. M. la o pedeapsă de trei ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, faptă din 15 septembrie 2021 * șoferului răzbunător din cartier Lacu Dulce a lovit violent cu mașina un alt bărbat care îi atacase anterior fratele cu un cuțit, acesta lucrând ca frizer la o societate de pe Șoseua Râmnicu Sărat * sentința a fost dată de prima instanță, însă nu este definitivă

 

Condamnare pentru șoferul răzbunător din cartier Lacu Dulce care a lovit cu mașina un alt bărbat care îi atacase anterior fratele cu cuțitul. Magistrații Tribunalului Brăila l-au condamnat pe inculpatul M. M. la o pedeapsă de trei ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Fapta a fost comisă la data de 15 septembrie 2021, când șoferul a decis să atace violent și l-a izbit în plin cu mașina pe brăileanul B.S. Aceasta a ajuns la spital, dar a scăpat cu leziuni ușoare, fără a-i fi pusă viața în pericol, după cum au stabilit medicii.

Sentința a fost dată de prima instanță, însă nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, decizia finală urmând a fi luată la Curtea de Apel Galați.

Condamnă pe inculpatul M. M. la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, faptă săvârșită la data de 15.09.2021. Menține starea de arest a inculpatului M. M. Constată că persoana vătămată B. S. nu are pretenții civile în cauză. Obligă inculpatul M. M. la plata sumei de 2.964,38 lei cu titlu de daune materile către partea civilă Spitalul Județean de Urgență Brăila. Dispune încetarea procesului penal împotriva inculpatului B. S. pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, ca efect al retragerii plângerii persoanei vătămate M. N. Dispune confiscarea autoturismului marca Seat Ibiza și a cheii auto ambalată în coletul tip MAI, bunuri ridicate de la fața locului și aflat în incinta GAZ Brăila conform procesului verbal din data de 16.09.2021, aparținând inculpatului M. M., autoturism folosit la comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Dispune confiscarea unui cuțit de culoare neagră cu mânerul din plastic având lungimea totală de 31,5 cm, folosit de inculpatul B. S. la agresarea persoanei vătămate M. N. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluția dispusă la Tribunalul Brăila în data de 28 aprilie și postată pe site-ul instanței.

 

Filmul atacului violent din cartier Lacu Dulce

În decembrie anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.M. acuzat de comiterea infracțiunii de tentativă de omor, acesta fiind în stare de arest. S-a dispus trimiterea în judecată și față de inculpatul B.S., victimă a accidentului produs de M.M., care era acuzat de lovire sau alte violențe, întrucât el îl atacase cu cuțitul pe fratele șoferului.

Procurorii au reținut că, la data de 15 septembrie, în jurul orei 12.00, al doilea inculpat (n.r. - B.S - după cum se arată pe site-ul instanței), pe fondul unui conflict verbal spontan cu o persoană vătămată, a aplicat acesteia o lovitură în zona spatelui, cu un corp tăietor înțepător, tip baionetă, în lungime totală de 31,5 cm, cauzându-i astfel o plagă tăiată ce a necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale. La scurt timp, primul inculpat (n.r. - M. M. după cum se arată pe site-ul instanței), aflând că fratele său (persoana vătămată susmenționată) a fost agresat fizic, s-a urcat la volanul autoturismului personal, însoțit de alți doi membri de familie, și a condus spre locuința celui de-al doilea inculpat. Acesta se afla pe marginea carosabilului, în dreptul imobilului în care locuia, din cartier Lacu Dulce. “Observându-l, primul inculpat a accelerat până la viteza de 78,9 km/h, a virat  intenționat dreapta cu direcția către acesta, l-a lovit în plin și i-a cauzat un traumatism cranio-cerebral cu plagă parietală stângă, contuzii la membrele superioare/inferioare, precum și numeroase excoriații”, au arătat procurorii din cadrul PT Brăila.

Inculpatul M.M., conducând autoturismul personal marca Seat Ibiza, a intrat cu mașina în persoana vătămată B.S., în timp ce se afla în dreptul imobilului unde locuiește, de pe strada Cazasului. Bărbatul accidentat a suferit leziuni după accidentul produs, în aceeași împrejurare gardul locuinței fiind distrus.

Potrivit anchetatorilor, șoferul răzbunător trimis în judecată, inculpatul M.M., de 36 de ani, nu este cunoscut cu antecedente penale, însă a ajuns în spatele gratiilor după ce a decis să își facă dreptate singur, lovindu-l cu mașina pe cel care i-a înjunghiat anterior fratele. În schimb, victima accidentului, respectiv inculpatul B.S. de 31 de ani, este recidivist, el fiind condamnat anterior și liberat condiționat în 2020, acesta fiind cercetat sub control judiciar în cauză pentru lovire sau alte violențe, după cum au arătat surse din anchetă.

Sesizați despre incidentul violent prin apel 112, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au dat startul cercetărilor. 

Din anchetă a reieșit faptul că, la data de 15 septembrie, în jurul orei 12.00, inculpatul B.S., însoțit de un martor, a plecat de la domiciliul său, îndreptându-se spre strada Râmnicu Sărat, el având la brâu, sub tricou, un cuțit, pe care îl purta pentru a se proteja.

La intersecția str. Cazasului cu str. Râmnicu Sărat, cei doi l-au remarcat pe fratele inculpatului M.M, șoferul răzbunător, care se afla în fața frizeriei unde lucra. Între B.S. și persoana respectivă a avut loc un conflict verbal spontan, generat de faptul că frizerul a refuzat să îl tundă pe inculpatul B.S., spunându-i acestuia că este tuns deja și nu mai este necesar, după cum au arătat anchetatorii. Persoana vătămată s-a întors cu spatele spre inculpat, cu intenția de a intra în frizerie, dar inculpatul B.S. a scos cuțitul pe care îl avea asupra sa și i-a aplicat o lovitură în zona omoplatului stâng.

Aflând despre agresiunea asupra fratelui său, inculpatul M.M. s-a urcat în autoturismul personal, cu intenția de a se deplasa la domiciliul lui B.S. Ajuns pe strada Cazasului, arată surse judiciare, inculpatul M.M. a observat că pe drum se află B.S., iar la vederea acesteia, inculpatul a accelerat deplasarea autoturismului, în același timp cu virarea către dreapta. Persoana vătămată - B.S., aflată în mișcare, întrucât a observat traiectoria autoturismului și a încercat să se ferească, a fost lovită la nivelul picioarelor/genunchilor cu partea față a autoturismului, apoi a ajuns cu capul în mijlocul parbrizului, după cum au arătat anchetatorii. Ulterior, trupul bărbatului a ajuns în gardul casei, după cum se observă și în filmarea făcută publică de familia victimei.

În zonă este montată și o cameră de supraveghere, imaginile surprinse fiind atașate la dosarul cauzei. Se observă că, imediat după producerea impactului, inculpatul M. M. coboară din autoturism și se îndreaptă direct către locul în care se afla B.S. Se observă, chiar din filmarea făcută publică, că acesta este agitat și apropiindu-se de persoana vătămată îi adresează anumite expresii, spunându-i pe un ton răspicat: “Ai murit, ai murit (folosind din nou expresii triviale), ești șmecher”, după care se deplasează vis-a-vis de locul comiterii faptei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro