Mergi la conţinutul principal

Închisoare cu suspendare pentru autorul unui accident grav. Era băut și avea permisul reținut

la sfârșitul lunii noiembrie, magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul S.C. la pedeapsa de 3 ani închisoare, dar au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere • în seara de 11 iulie, bărbatul conducea un vehicul pe o stradă din municipiu și a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus de mers unde a lovit un biciclist, ulterior tamponând un vehicul parcat • biciclistul a fost rănit, fiind transportat la spital • după accident, conducătorul vehiculului a părăsit locul faptei, autoturismul fiind găsit abandonat în apropiere • ulterior, bărbatul de 48 de ani a fost reținut și arestat pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere cu permisul reținut și sub influența alcoolului

 

Închisoare cu suspendare pentru autorul unui accident produs în luna iulie, când acesta a lovit un biciclist și o mașină parcată, apoi a fugit de la locul faptei. Conducătorul auto era băut și avea permisul suspendat.

La sfârșitul lunii noiembrie, magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul S.C. la pedeapsa de 3 ani închisoare. S-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În iulie, bărbatul de 48 de ani a fost reținut și arestat pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea și modificarea locului accidentului, conducere cu permisul reținut și sub influența alcoolului. Accidentul rutier s-a produs în seara de 11 iulie.

Sentința aplicată la Judecătoria Brăila: “Condamnă pe inculpatul S.C. la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată (faptă din 11.07.2022). Condamnă pe inculpatul S. C. la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 1 an închisoare, astfel că în final inculpatul va executa pedeapsa de 3 ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.

Prin decizie a instanței, inculpatul S. C. va trebui să se supună unor măsuri de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Bibliotecii Județene Panait Istrati sau Consiliul Local Brăila – Serviciul de utilitate publică, Seroplant Brăila - pentru o perioadă de 120 zile. Judecătorii au dedus din pedeapsa aplicată inculpatului S. C. perioada reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu, de la data de 12 iulie 2022 până la zi, respectiv până la 25 noiembrie. Soluția nu este definitivă, iar inculpatul a formulat deja apel în cauză, sentința finală urmând a fi luată de instanța superioară.

 

Cum s-a produs accidentul rutier

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, la data de 12 iulie poliștii din cadrul Biroului Rutier l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore pe un bărbat acuzat de săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea și modificarea locului accidentului, conducere a unui vehicul cu permisul reținut și conducere sub influența băuturilor alcoolice. “În fapt, în seara de 11.07.2022, în jurul orei 19:45, un bărbat, în timp ce conducea un vehicul pe o stradă din municipiu, ar fi pierdut controlul volanului și a pătruns pe sensul opus de mers unde a lovit un biciclist, ulterior tamponând și un vehicul ce era parcat. Conducătorul vehiculului a părăsit locul accidentului, autoturismul fiind găsit abandonat în apropiere, pe aceeași stradă. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, în vârstă de 55 de ani, din Brăila, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. De asemenea, a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, au transmis polițiștii după producerea accidentului.

Polițiștii au procedat la căutarea șoferului, acesta fiind depistat în noaptea de 11 spre 12 iulie, în jurul orei 01:30, pe raza municipiului, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Brăila. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La data de 13 iulie, instanța a dispus măsura arestării preventive față de bărbat, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila. Măsura a fost prelungită următoarele două luni, apoi a fost înlocuită cu arest la domiciliu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro