Mergi la conţinutul principal

Închisoare cu suspendare pentru atacatorul de la pizzeria Kuky

după ce şi-a recunoscut fapta, inculpatul Claudiu C.  a fost condamnat la pedeapsa principală de 2 ani şi 10 luni închisoare pentru tentativă la comiterea infracţiunii de omor • instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei, inculpatul fiind obligat să presteze muncă în folosul comunităţii • sentinţa a fost dată de Tribunalul Brăila în şedinţa din 20 decembrie 2019, însă nu este definitivă

 

Şi-a recunoscut fapta şi a scăpat cu pedeapsă cu suspendare. Inculpatul Claudiu C., judecat pentru tentativa de omor de la pizzeria Kuky, din martie 2018, şi-a primit condamnarea la Tribunalul Brăila. Atacatorul de la pizzerie a fost condamnat la pedeapsa principală de 2 ani şi 10 luni închisoare. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei, inculpatul fiind obligat să presteze muncă în folosul comunităţii. Sentinţa dată de Tribunalul Brăila nu este definitivă. “Admite cererea inculpatului C. Claudiu George de judecare a cauzei în procedura recunoaşterii învinuirii (...). Condamnă pe inculpatul C. Claudiu George la pedeapsa principală de 2 ani şi 10 luni închisoare pentru tentativă la comiterea infracţiunii de omor împotriva părţii vătămate M.D. faptă săvârşită la data de 10/11.03.2018. Aplică inculpatului şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni stabilit potrivit dispoziţiilor art. 92 Cod penal. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de probaţiune Brăila, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile. Impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de probaţiune Brăila sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul şcolii Gimnaziale din Com. Tichileşti sau la Primăria comunei Tichileşti, jud. Brăila, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciul de probaţiune Brăila. Cu apel”, este soluţia Tribunalului Brăila.

 

“Filmul” agresiunii

 

În toamna anului 2018, la sfârşitul lui octombrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-au trimis în judecată pe Claudiu George C., în vârstă de 30 de ani, fără antecedente penale, pentru infracţiunea de tentativă de omor.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 10 martie 2018, ora 23.00, inculpatul Claudiu, împreună cu alţi 6 tineri ( 3 băieţi şi 3 fete), a plecat din localitatea de domiciliu - Tichileşti, la un club din Brăila, unde a rămas până la ora 2.00. Tinerii au decis apoi să plece spre casă, numai că pe drum, persoanele în cauză au oprit la localul fast-food “Kuky” situat pe Calea Călăraşilor. Inculpatul conducea autoturismul VW Touareg, în care erau patru tineri, ceilalţi venind cu un alt autoturism. În zonă a oprit un alt autoturism Opel condus de C.D. şi în care se aflau alte 3 persoane. Doi tineri au urcat pe terasa exterioară a localului şi au plătit produsele pe care le-au comandat. Au trecut apoi la ghişeul de servire, numai că un tânăr s-a împiedicat de ghetele tinerei care îl însoţea pe inculpat şi i-a atras atenţia, într-un mod glumeţ. Numai că inculpatul a intervenit în discuţia pornită şi i s-a adresat tânărului, într-un mod provocator, după cum arată procurorul, chemându-l să se bată. În jurul orei 2.40, arată procurorul, pe terasă au venit alţi doi tineri, printre care şi persoana vătămată, tânărul D.M.

Inculpatul Claudiu C. a mers spre autoturismul său, a deschis portiera şi a luat din interior un cuţit tip fluture cu lungimea lamei de 10 cm. A izbucnit conflictul între inculpat şi cei doi tineri care au tras cu pistoale tip Airsoft.

Inculpatul s-a apărat, a ridicat mâinile şi i-a atacat pe cei doi tineri, care au încercat să părăsească terasa localului în fugă. Tânărul D.M. nu a reuşit însă să scape de loviturile de cuţit. Inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate două lovituri cu cuţitul, dinspre spate, moment în care victima s-a dezechilibrat şi a căzut lângă maşină. Fără milă, inculpatul l-a lovit în continuare pe tânărul căzut, cu pumnii şi picioarele, apoi acesta a luat pistolul Airsoft persoanei vătămate şi i-a aplicat lovituri repetate cu acesta, preponderent în zona capului. Inculpatul şi martorii au părăsit apoi zona faptei şi s-au deplasat în comuna Tichileşti.

După agresiune, victima a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital unde a rămas internată timp de mai multe zile, sub supravegherea medicilor.

În faţa procurorului, inculpatul a încercat să arate că, de fapt, el a acţionat în legitimă apărare, întrucât era ameninţat cu pistoalele Airsoft. Potrivit procurorilor, declaraţiile inculpatului nu au fost chiar reale. Atacatorul de la pizzeria Kuky a fost trimis în faţa instanţei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro