Mergi la conţinutul principal

Închisoare cu suspendare pentru șoferul care a omorât un taximetrist în staţia Ciocârlia

* la data de 11 mai, Judecătoria Brăila a dat sentinţa faţă de inculpatul Georgian Negrei, acuzat de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă * inculpatul urmează să execute pedeapsa  rezultantă de 2 ani, 4 luni şi 22 de zile închisoare, cu suspendare sub supraveghere * sentinţa nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel * în noaptea de 17 spre 18 iunie, un taximetrist de 28 de ani a fost izbit în plin de un autoturism “Alfa Romeo” chiar în staţia de autobuz de la Ciocârlia şi a murit la scurt timp

 

 

Şoferul care i-a adus moartea unui taximetrist de 28 de ani, în staţia de autobuz  Ciocârlia, asta după ce l-a izbit în plin cu autoturismul „Alfa Romeo”, şi-a primit pedeapsa în primă instanţă. Acesta a primit închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de ucidere din culpă, însă soluţia poate fi atacată cu apel. In plus, inculpatul are de plătit daune morale către familia victimei.

După cum se arată pe site-ul instanţei, la data de 11 mai, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe inculpatul Negrei Georgian la pedeapsa de 1 an, 8 luni şi 20 de zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, victimă C. Cristian, faptă săvârşită la data de 18 iunie 2019. Instanţa l-a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an, 8 luni şi 20 de zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului. „Constată că faptele au fost săvârşite în concurs real , inculpatul urmând a executa cea mai grea pedeapsă aceea de 1 an, 8 luni şi 20 de zile de închisoare sporită cu 153 de zile reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă de 1 an, 8 luni şi 20 de zile, în final, inculpatul urmând a executa rezultantă de 826 de zile, adică 2 ani 4 luni și 22 de zile. Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei astfel stabilite pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. Atrage atenţia inculpatului cu privire la respectarea măsurilor şi obligaţiilor impuse de instanţă prin prezenta hotărâre, nerespectarea acestora cu rea-credinţă sau săvârşirea vreunei infracţiuni în termenul de supraveghere putând atrage revocarea suspendării sub supraveghere”, au stabilit magistraţii primei instanţe.

În plus, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să presteze un număr de 60 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul serviciului de salubritate/ serviciului de spaţii verzi din cadrul comunei Gropeni judeţul Brăila. Supravegherea inculpatului pe parcursul termenului de supraveghere se va efectua de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Brăila. Instanţa deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii din 18 iunie 2019 până în 19 iunie 2019 şi a arestului la domiciliu din data de 26 iunie 2019 la zi. Se menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatului pe o perioadă de 60 de zile începând cu data de 11 mai 2020.

Judecătoria Brăila admite acţiunea părţii civile SC Braicar SA şi obligă partea responsabilă civilmente City Insurance la plata sumei de 15.490 lei reprezentând avarierea staţiei de autobuz. S-a admis şi acţiunea civilă a părţii civile Spitalul Sfântul Andrei din Galaţi şi obligă partea responsabilă civilmente la plata sumelor de 6.998,20 lei reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale acordate victimei şi de 302 lei reprezentând contravaloarea autopsiei cadavrului aceleiaşi victime. „Admite în parte acţiunea civilă a părţilor civile şi obligă partea responsabilă civilmente City Insurance la plata următoarelor sume - 15.000 lei daune morale pentru P. A. , concubină a victimei - 15.000 lei daune morale pentru C. A. , mama victimei - 15.000 lei daune morale pentru C. M., frate al victimei - 10.000 lei daune morale pentru B. V. , bunica victimei - 5000 lei daune morale pentru B. G. , unchiul victimei - 5000 lei daune morale pentru D. F., mătuşa victimei. Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 2.599 lei pentru faza de urmărire penală şi instanţă. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se mai arată în soluţia pronunţată în şedinţa publică din data de 11 mai.

 

 

Şi-a găsit noartea în staţia de autobuz de la Ciocârlia

 

În toamna anului trecut, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Negrei Georgian, pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila încă din luna octombrie 2019. Inculpatul de 31 de ani, din Gropeni, acuzat că i-a adus moartea unui taximetrist de 28 de ani, din Movila Miresii, care mergea să îşi cumpere ceva de la un chioşc din zona Ciocârlia, a invocat excepţii în cauză şi a sperat că scapă. Magistraţii au respins cererea inculpatului şi au dat startul judecăţii.

După cum se preciza într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, prin rechizitoriul din data de 10 octombrie, procurorul a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat (n.r. - Negrei Giorgian), în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, fapte prevăzute de Codul Penal. În fapt, arătau anchetatorii, s-a reţinut că, la data de 18 iunie 2019, în intervalul orar 2.30-3.08, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a condus autoturismul marca Alfa Romeo GT pe drumurile publice din judeţul şi municipiul Brăila (traseul Gropeni - Brăila, strada Călăraşilor, până în zona intersecţiei cu strada Celulozei). “Inculpatul a circulat pe direcţia de deplasare dinspre strada Pontonieri, către intersecţia cu strada Celulozei, fără a respecta dispoziţiile O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi dispoziţiile H.G. 1391/2006 (Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002), aspecte care au generat rularea necontrolată şi accentuată a autoturismului. În aceste împrejurări, autoturismul condus de către inculpat a surprins şi accidentat o persoană aflată pe trotuar. Victima a încercat să evite impactul, deplasându-se înapoi cu spatele, însă a fost lovită în zona picioarelor cu partea faţă dreapta a autoturismului, proiectată în partea laterală dreapta a parbrizului cu capul, apoi cu o zonă mai dură a corpului (genunchi, cot, tălpi) în partea stângă a parbrizului. Victima a fost aruncată în sus, s-a oprit în cupola unei umbrele şi a revenit lovind cu capul o masă metalică, timp în care autoturismul s-a oprit în primul stâlp al copertinei staţiei de autobuz, fiind avariat grav în partea din faţă”, au stabilit procurorii.

După producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul faptei. La data de 21 iunie, taximetristul aflat pe patul de spital în Galaţi a murit. Inculpatul Negrei Georgian s-a predat a doua zi la Poliţie, şoferul fiind reţinut şi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Solicitarea procurorilor a fost respinsă şi s-a dispus măsura controlului judiciar. În urma contestaţiei formulate de procurorul de caz, instanţa superioară a dispus arest la domiciliu pentru inculpat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro