Mergi la conţinutul principal

Închisoare cu suspendare pentru şoferul care a accidentat grav o femeie pe trecerea de pietoni

• Cristian Emanuel Putere a primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru vătămare corporală din culpă • în urmă cu mai bine de doi ani, el a provocat un grav accident de circulaţie pe Calea Călăraşilor, soldat cu rănirea a doi pietoni, mamă şi copil în vârstă de 5 ani • victimele se aflau pe trecerea de pietoni • minorul a fost rănit uşor, însă femeia a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale • potrivit anchetatorilor, şoferul conducea un autoturism cu defecţiuni la sistemul de frânare

 

Conducător auto condamnat în primă instanţă pentru că a accidentat grav o femeie care traversa strada chiar trecerea de pietoni, împreună cu copilul.

Astfel, zilele acestea, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe inculpatul Cristian Emanuel Putere, în vârstă de 26 de ani, la o pedeapsă de 4 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere (termen de supraveghere de 2 ani) pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Condamnarea lui Putere nu este, deocamdată, definitivă. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 30 noiembrie 2015, Cristian Emanuel Putere a acroşat două persoane care traversau Calea Călăraşilor pe trecerea de pietoni, în apropierea intersecţiei cu strada Tineretului, una dintre victime având nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale. La data la care a fost trimis în judecată, inculpatul era plecat la muncă în Germania.

 

Filmul accidentului de pe Calea Călăraşilor

Potrivit procurorului de caz, în seara zilei de 30 noiembrie 2015, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de vătămare corporală din culpă de către brăileanul Cristian Emanuel Putere. Femeia rănită grav în accident a depus însă plângere penală împotriva conducătorului auto abia în februarie 2016.

Anchetatorii au refăcut filmul evenimentului rutier şi au stabilit că în seara zilei de 30 noiembrie 2015, în jurul orei 19:25, inculpatul Cristian Emanuel Putere conducea autoturismul pe Calea Călăraraşilor, dinspre strada Franceză către strada Tineretului (pe banda a II-a de mers). În acelaşi autoturism se mai aflau trei persoane. Aproape de intersecţia Calea Călăraşilor cu strada Tineretului, conducătorul auto a schimbat banda de circulaţie, cu intenţia de a-şi continua deplasarea pe banda I (avea o viteză de 60 km/h). Procurorul care s-a ocupat de caz preciza, anul trecut, la finalizarea cercetărilor:

“Când se afla la aproximativ 26 de metri de trecerea pentru pietoni semnalizată şi marcată corespunzător, inculpatul Putere Cristian Emanuel a observat pe marcajul pietonal persoana vătămată C. Monica şi minorul C.R.A. (în vârstă de 5 ani la data accidentului - n.r.) care traversau Calea Călăraşilor de la dreapta la stânga, raportat la sensul de mers al autoturismului şi, deşi a frânat, i-a acroşat cu partea din faţă a autovehiculului. În urma impactului, C. Monica şi C.R.A. au suferit vătămări corporale, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila”.

După producerea accidentului, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Biroului Rutier - Poliţia Municipiului Brăila, care a efectuat cercetări şi care le-a luat declaraţii martorilor.

Brăileanca rănită grav în accidentul rutier de pe Calea Călăraşilor, Monica C., a suferit leziuni destul de grave, care însă nu i-au pus viaţa în primejdie. Potrivit Raportului de primă expertiză medico-legală întocmit de Serviciul de Medicină Legală Brăila, victima a suferit vătămări corporale care au necesitat pentru vindecare 110-120 de zile de îngrijiri medicale. Din fericire, minorul C.R.A., în vârstă de 5 ani, a fost rănit uşor, având nevoie de 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În aceste condiţii, conducătorul auto a fost tras la răspundere doar pentru rănirea brăilencei, care a avut nevoie de un număr mai mare de îngrijiri medicale. Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Cristian Emanuel Putere a colaborat cu autorităţile judiciare şi a regretat fapta comisă la sfârşitul lunii noiembrie 2015. Conducătorul auto nu consumase alcool şi avea permis de conducere corespunzător. În schimb, s-a stabilit că autoturismul pe care-l conducea pe cea mai aglomerată arteră a oraşului avea defecţiuni la sistemul de frânare. În plus, conducătorul auto circula cu viteză peste limita legală admisă. Potrivit anchetatorilor, dacă Putere ar fi circulat cu o viteză mai mică, de 45 de km/h, chiar cu defecţiuni la sistemul de frânare, tot ar fi putut evita impactul cu pietonii care traversau în acel moment strada pe marcajul pietonal.

În august 2016, Cristian Emanuel Putere a informat poliţia că şi-a găsit de lucru în Germania şi că a părăsit ţara. Ancheta a continuat, astfel că, în primăvara anului trecut, autorul accidentului rutier de pe Calea Călăraşilor a fost deferit justiţiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro