Mergi la conţinutul principal
L-au lăsat infirm pe viaţă

Închisoare cu executare pentru bătăuşii care l-au desfigurat pe patronul unei terase din Însurăţei

• Florinel Craioveanu şi Vili Avram au fost condamnaţi pentru tentativă de omor comisă asupra unui patron de local din oraşul Însurăţei • cei doi l-au lovit pe Gheorghe T. cu halbe şi sticle de bere în cap, victima rămânând cu infirmitate fizică permanentă • bătăuşii vor executa 4 ani, respectiv 6 ani, 4 luni şi 723 de zile de închisoare, fiind obligaţi să plătească victimei 15.000 lei despăgubiri • Craioveanu a mai fost condamnat pentru loviri cauzatoare de moarte

 

Închisoare cu executare pentru agresorii unui bărbat din oraşul Însurăţei, lovit cu bestialitate în cap şi lăsat infirm pe viaţă.

Astfel, magistraţii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Vili Avram, în vârstă de 37 de ani, la o pedeapsă de 4 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Aceeaşi instanţă l-a condamnat pe recidivistul Florinel Craioveau, de 31 ani, la o pedeapsă rezultantă de 6 ani, 4 luni şi 723 de zile de închisoare (incluzând restul de pedeapsă rămas neexecutat) pentru tentativă de omor, ameninţare, port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Tibi Ionuţ Bibicu, 20 de ani, din aceeaşi localitate, a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru mărturie mincinoasă, fiind, totodată, obligat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Prin aceeşi sentinţă de condamnare, Avram şi Craioveanu au fost obligaţi să-i plătească victimei, în solidar, suma de 15.000 lei, reprezentând daune morale şi materiale. Craioveanu a mai fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, distrugere şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (LCM). Trebuie precizat faptul că sentinţa Tribunalului Brăila în dosarul “Însurăţei” nu este definitivă.

 

Patron desfigurat de scandalagiii din Însurăţei

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Florinel Craioveanu, Vili Avram şi George Gabriel Radu (cercetat iniţial în acelaşi dosar penal) erau cunoscuţi în comunitatea din care făceau parte drept persoane violente, “predispuse la crearea de conflicte”. Asta în condiţiile în care Craioveanu şi Radu au mai fost condamnaţi penal.

În seara zilei de 24 august 2014, pe terasa SC “Progiatom” SRL Însurăţei se desfăşura o petrecere la care participau mai mulţi tineri. Înăuntru, la bar, se aflau Gheorghe T., administratorul societăţii, barmaniţa Ionelia M. precum şi numitul Tibi Ionuţ Bibicu, tânărul care avea să fie acuzat de mărturie mincinoasă.

La un moment dat (era miezul nopţii), şi-au făcut apariţia Florinel Craioveanu, Vili Avram şi George Gabriel Radu, care au început să consume bere din halbe. O oră mai târziu, Radu i-a cerut voie barmaniţei să se spele pe mâini la chiuveta amplasată în spatele tejghelei. Craioveanu a vrut să meargă şi el după tejghea, însă a fost oprit de patron: Gheorghe T. i-a interzis accesul, pe motiv că acolo se afla casa de marcat. Procurorul care s-a ocupat de caz precizează: 

“Între Craioveanu şi persoana vătămată a izbucnit un conflict, cei doi insultându-se şi îmbrâncindu-se. La un moment dat, Craioveanu a scos din buzunar un cuţit cu lama rabatabilă, cu care a început să facă mişcări ameninţătoare către partea vătămată, căreia i-a adresat şi ameninţări verbale”.

Avram i-a cerut recidivistului să strângă cuţitul, ca să nu se lase cu vărsare de sânge, iar acesta s-a conformat. Conflictul însă a continuat. La un moment dat, Vili Avram l-a prins pe patron de tricou şi i-a reproşat că nu i-a permis accesul după tejghea lui Craioveanu, iar acesta, supărat, le-a spus celor din local să plece, pentru că trecuse ora închiderii.

 

Victima a ajuns la Neurochirurgie Galaţi

În acel moment, deranjat de solicitarea lui Gheorghe T., Avram a luat o halbă goală şi l-a lovit pe acesta în cap (în zona parietală). În acelaşi timp, Craioveanu l-a lovit pe patron cu o sticlă de 1/2 litri direct în creştetul capului. Anchetatorii spun că lovitura a fost atât de puternică, încât sticla s-a făcut cioburi.

“După ce-a de-a doua lovitură, persoana vătămată a început să sângereze şi s-a refugiat într-o magazie a barului, fiind urmată de Avram Vili, Craioveanu Florinel şi Radu George Gabriel. Până la magazie şi în interiorul acesteia, persoana vătămată a fost lovită cu pumnii, iar Avram i-a aplicat o lovitură puternică cu halba, de sus în jos, în zona fronto-temporală dreapta. Imediat după aceea, persoana vătămată a început să sângereze abundent şi a căzut (...)”, precizează procurorul de caz.

Rănit grav, patronul localului a reuşit să ajungă în locul unde-şi parcase maşina, a urcat la volan şi s-a dus aşa cum era la Poliţia Oraşului Însurăţei, de unde a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la UPU - Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

Gheorghe T. a beneficiat de îngrijiri medicale de urgenţă, numai că starea sănătăţii nu părea să se amelioreze. În septembrie acelaşi an, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi - Secţia Neurochirurgie, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Pe 18 noiembrie 2014, medicii gălăţeni precizau că leziunile suferite necesită 50-55 de zile de îngrijiri medicale şi că acestea constituie infirmitate fizică permanentă. Lovitura de halbă aplicată de Avram a fost atât de puternică, încât victimei i-a fost fracturat craniul, cu înfundare, iar “defectul osos” rezultat constituie infirmitate permanentă.

De faţă la incidentul de la Însurăţei, Tibi Ionuţ Bibicu, martor în dosarul tentativei de omor, a fost cercetat şi trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă. Mai trebuie precizat faaptul că inculpaţii din dosarul tentativei de omor de la barul SC “Progiatom” SRL au refuzat să dea declaraţii pe parcursul urmăririi penale, având “o atitudine nesinceră şi necooperantă”. George Gabriel Radu a scăpat de acuzaţii pentru că victima şi-a retras plângerea penală formulată împotriva sa. Craioveanu şi Avram au fost ulterior anchetaţi şi deferiţi justiţiei pentru tentativă de omor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro