Încercarea PDL de a comasa alegerile ascunde intenţia de a organiza scrutinul în 2013 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încercarea PDL de a comasa alegerile ascunde intenţia de a organiza scrutinul în 2013

"USL respinge sub orice formă încercarea de a amâna alegerile locale. Nu există niciun fel de motiv care să poată justifica această amânare, ea nu generează decât instabilitate, dezordine şi atâta vreme cât Constituţia precizează foarte clar că mandatul aleşilor locali este de patru ani, şi nu mai mult, şi cât legislaţia în vigoare privitoare la acest subiect prezintă foarte clar cazurile în care poate fi prelungit acest mandat şi nu suntem şi nu vom fi peste mai puţin de un an în această situaţie - nici în caz de calamitate, nici de război - nu există niciun motiv ca alegerile locale să se amâne", a spus liderul PNL.
"Suntem împotriva comasării alegerilor de diverse tipuri, în speţă comasării alegerilor locale cu cele parlamentare. Sunt tipuri de alegeri diferite, sunt campanii diferite, sunt mize diferite pentru alegători, iar comasarea, amestecarea lor sub orice pretext - inclusiv cel populist al economiei bugetare - este respinsă categoric de către noi. (...) Niciun argument pe care actualii guvernanţi l-ar putea aduce pentru a crea confuzii, pentru a încerca să-şi sporească în viziunea lor şansele electorale nu este admisibil dacă vrem să aşezăm şi să apărăm principiile sănătoase ale statului de drept", a continuat el.
Antonescu a declarat însă că USL ar fi de acord cu organizarea de alegeri anticipate pentru Parlament, sugerând că ar prefera ca votul să nu treneze mai mult de vara lui 2012. "Suntem de acord şi facem tot ce ne stă în putinţă pentru alegeri anticipate parlamentare cât mai curând: în această toamnă, în primăvara viitoare, în vara viitoare. Cu cât mai repede alegeri anticipate parlamentare, cu atât mai repede un Parlament pe deplin legitim care să confere o majoritate stabilă şi să dea unui Guvern cu deplină legitimitate, susţinerea de care are nevoie. Într-o perioadă ca aceasta pe care o traversează România, este foarte clar că un asemenea Guvern nu are autoritatea şi nu are forţa şi legitimitatea politică pentru a guverna această ţară", a continuat preşedintele PNL.
Crin Antonescu a acuzat că PDL vrea să nu aibă alegeri de niciun fel în 2012. "Ei sunt cei care au încercat să desfiinţeze actuala structură administrativă a ţării din teama de alegători, ei sunt cei care doresc să comaseze alegerile pentru a evita decontul politic pentru guvernarea lor, ei sunt cei care încearcă să le amâne pentru că, de fapt, în spatele ideii de comasare este în opinia noastră încercarea de a nu mai avea deloc alegeri în 2012. Adică e o încercare de comasare nu în vară, când este sorocul localelor, ci în toamnă, care după aceea, prin legi, ordonanţe sau ce mai pot da aceşti oameni care compun majoritatea, să împingă alegerile spre primăvara lui 2013", a conchis Crin Antonescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro