VIDEO A început sezonul incendiilor de vegetație uscată | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

VIDEO A început sezonul incendiilor de vegetație uscată

• în week-end, pompierii brăileni s-au confruntat cu opt astfel de incendii, majoritatea provocate intenționat de agricultori care își curăță astfel terenurile arabile de resturile vegetale • un astfel de incendiu care se manifesta pe raza comunei Vădeni, în apropierea DN 2B Brăila - Șendreni, a pus în pericol siguranța șoferilor, din cauza fumului dens • Poliția Rutieră a oprit circulația câteva zeci de minute, până s-a mai limpezit atmosfera

 

La sfârșitul săptămânii trecute, mai exact în perioada 8 martie, ora 07.00 – 11 martie, ora 07.00, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila au fost solicitate să intervină pentru limitarea și lichidarea a nu mai puțin de opt incendii de vegetație uscată și stuf. Acestea s-au manifestat în zona localităților Făurei, Chiscani (trei incendii), Vădeni, Căldărușa, Corbu Vechi și Plopu, unde au ars vegetație uscată și stuf pe o suprafață totală de circa 21 ha. Unele incendii au fost semnalate pe timpul nopții, altele în plină zi. Pe lângă pagubele de mediu provocate, au fost și situații în care, din cauza fumului degajat, a fost pusă în pericol circulația rutieră. Așa s-a întâmplat, de exemplu, în cazul incendiului de vegetație uscată și stuf de pe teritoriul administrativ al comunei Vădeni. Acesta s-a manifestat pe un canal de desecare situat în apropierea DN 2B Brăila - Șendreni, iar din cauza fumului dens Poliția Rutieră a trebuit să oprească traficul auto, câteva zeci de minute, până când pompierii au reușit să limiteze aria de desfășurare a incendiului, iar atmosfera s-a mai limpezit.

În ceea ce privește cauzele care are au dus la producerea acestor incendii de vegetației, pompierii spun că au fost folosirea focului pentru arderea resturilor vegetale fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, acțiunea intenționată de a provoca incediul (pentru curățarea terenurilor arabile de resturile vegetale n.n.) sau fumatul în locuri neamenajate și aruncarea la întâmplare a resturilor de țigară aprinsă.

”Pentru siguranţa populației și a bunurilor acestora, se impune aplicarea următoarele minime măsuri: - nu aprinde focul în zone cu vegetație uscată, stuf sau în zonele împădurite şi pe timp de vânt; - resturile de țigară pot genera incendii. Nu le arunca oriunde!, precizează specialiștii ISU ”Dunărea” Brăila.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro