• ieri dimineaţă se lucra în zona Concordia şi Colegiul Murgoci • anul viitor compania vrea să cumpere alte 50 de astfel de automate
Operatorul public de transport în comun din subordinea municipalităţii a trecut la înlocuirea automatelor de eliberare a biletelor de călătorie pentru autobuz şi tramvai. După cum a anunţat, ieri, primarul municipiului, Marian Dragomir, este vorba despre 7 aparate noi, care se montau în zonele considerate aglomerate. „Astăzi (ieri – n.r.) se montează primele 7 automate noi de bilete. Primul se montează chiar acum în staţia de la Concordia şi urmează ca anul următor Braicar să susţină achiziţionarea a 50 de astfel de aparate, tocmai pentru că este nevoie”, a subliniat sursa citată.
Contactat de reporterii „Obiectiv”, directorul general al SC „Braicar”, Cornel Săndulescu a explicat că noile aparate de eliberare a biletelor de călătorie sunt amplasate în zone aglomerate, iar principalul avantaj este acela al corectitudinii şi vitezei de lucru. „Au fost alese zone cu trafic ridicat de călători, aşa cum este cazul la Concordia, Spitalul 1, sau la Colegiul Murgoci. Noile automate sunt mult mai performante în ce priveşte citirea şi recunoaşterea monezilor şi bancnotelor folosite pentru cumpărarea de bilete. În plus, au o viteză de lucru mai bună decât cele pe care compania le foloseşte deja de 10 – 11 ani. Ne gândim, de asemenea, şi la un sistem mai performant de ticketing, inclusiv pe partea de validare a biletelor în mijloacele de transport în comun. Oricum, anul viitor urmează să cumpărăm încă 50 de automate de bilete pentru a creşte numărul de staţii în care brăilenii pot cumpăra direct de la automate biletele de călătorie”, ne-a declarat sursa citată, adăugând că şi aceste aparate sunt aduse tot de la Oradea, la fel ca şi automatele galbene folosite de mai mulţi ani.
De precizat că în cea mai recentă şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor societăţii s-a abordat subiectul implementării unui sistem de plată a biletelor de călătorie prin SMS, concluzia în urma discuţiilor fiind aceea că este necesară mai întâi efectuarea unui studiu cu privire la costurile presupuse de un astfel de sistem, atât pentru companie, cât şi pentru călători.
La acest moment, dintre cele 170 de staţii din municipiu şi zona periurbană, deservite prin liniile de transport în comun, autobuz şi tramvai, administrate de operatorul public „Braicar”, circa 120 sunt acoperite cu puncte de distribuire a biletelor, însemnând fie automate de vânzare, fie contracte de colaborare cu societăţile comerciale care deţin chioşcuri în imediata apropiere a staţiilor.