Mergi la conţinutul principal

A început goana după miei

Brăilenii pot cumpăra miei vii, până sâmbătă inclusiv, din târgul de animale situat la ieşirea din municipiu, pe Şoseaua Râmnicu Sărat. De asemenea, cei care doresc să-i ia acasă gata tăiaţi, pot apela la măcelarii de la punctul de sacrificare autorizat să funcţioneze temporar în această locaţie. Tariful perceput pentru tăierea unui animal este de 15 lei, iar operaţiunea durează circa 20 - 30 de minute.
Ieri, în Obor, trei crescători ofereau spre vânzare, în total, circa 100 de miei. În jurul orei 12.00, cumpărătorii nu prea se înghesuiau la ţarcuri, însă ceva vânzări fuseseră până atunci, drept dovadă, în faţa punctului de sacrificare aşteptau circa zece brăileni să le vină rândul. Crescătorii prezenţi în Obor ne-au spus că dau mieii cu 15 lei/kg în viu şi nu prea se arătau dispuşi să negocieze. Cei care cumpăraseră deja spuneau, însă, că, dacă ştii cum să pui problema, poţi obţine un preţ ceva mai bun.
"Crescătorii au început să aducă miei vii de miercuri, iar până în acest moment au intrat în Obor circa 165 de exemplare. Până la ora aceasta au fost vânduţi cam 60, dintre care 33 au fost sacrificaţi aici, iar restul au fost luaţi acasă vii. Mai există un punct de vânzare al mieilor vii şi în Piaţa Mare, dar acolo nu există autorizaţie şi pentru sacrificare ca aici în Obor", ne-a explicat Daniela Teodoru, şef serviciu în cadrul Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor Brăila.
Târgul de animale din Obor este deschis începând cu ora 07.00 până la ora 17.00, iar punctul de sacrificare funcţionează în perioada 15 - 19 aprilie, în intervalul orar 08.00 - 17.00, conform unui program stabilit de Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro