A început evaluarea profesorilor mentori | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

A început evaluarea profesorilor mentori

De câteva zile a început cea de-a doua etapă de evaluare a cadrelor didactice care doresc să devină profesori mentori, adică să îndrume activitatea profesorilor stagiari. O comisie specială realizează inspecţii la clasă şi acordă note fiecărui profesor. La Brăila s-au înscris iniţial 61 de profesori, dar după evaluarea portofoliilor au rămas 57. Specializările cadrelor didactice sunt din aproape toată aria disciplinelor şcolare, mai puţin la profesori pentru învăţământul preprimar. "Nu vom avea profesori mentori pentru această specializare pentru că nu şi-a depus nimeni dosarul, dar nu va fi o problemă. Sesiuni de evaluare a portofoliilor vor mai fi, se vor face noi selecţii şi nu va fi o problemă că nu avem acum o anume specializare. Oricum, în Corpul mentorilor vor fi schimbări în fiecare an. Această calitate nu se dobândeşte pe viaţă. Fiecărui mentor îi va fi evaluată activitatea în fiecare an şi dacă nu obţine calificativul «foarte bine» pierde calitatea de profesor mentor", a precizat directorul Cristina Anton.
Punctajul minim ce trebuia obţinut de un profesor pentru a fi admis în etapa de evaluare a activităţii la clasă era de 80. Se luau în considerare la evaluarea portofoliului: studiile efectuate, alte licenţe obţinute decât cea pentru care se solicită calitatea de profesor mentor, diploma de doctor. Foarte valoroase erau şi stagiile de formare sau perfecţionare realizate, activităţile de mentorat realizate anterior, formări, participări la şcoli pentru formarea adulţilor, articole publicate, cărţi sau capitole din cărţi. Autorii de manuale sau programe şcolare avizate de minister primeau alte 10 puncte pentru această activitate. Bine cotate erau şi participările la proiecte internaţionale, naţionale sau regionale finanţate din fonduri structurale şi cunoştinţele de operare pe calculator evaluabile pe baza documentelor prezentate. După această evaluare, cel mai mare punctaj l-a obţinut inspectorul de geografie, prof. Cătălin Canciu, care a obţinut 92 de puncte din 95 posibile.
Profesorii mentori sunt cei care îndrumă în anul de stagiatură tinerii profesori. Ei nu vor fi plătiţi pentru această activitate, dar li se va micşora norma didactică cu două ore pentru a avea timpul necesar să se ocupe de stagiari. Procedura operaţională pentru constituirea Corpului de profesori mentori la Brăila a fost realizată de prof. dr. Cristina Anton, director al Casei Corpului Didactic, şi prof. dr. Steluţa Dan, inspector şcolar pentru mentorat. Cadrele didactice care au în momentul de faţă funcţii de îndrumare şi control şi vor obţine calitatea de mentor vor putea îndruma stagiari abia după ce nu vor mai fi în funcţii de conducere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro