Mergi la conţinutul principal

Început de an internaţional pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila

• ISJ Brăila a fost gazda proiectului Erasmus+ “Prévenir l’illettrisme”, oaspeţi fiind 20 de participanţi din Franţa, Italia şi Turcia

 

Început de an internaţional pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila. În perioada 12-18 ianuarie 2020, instituţia a găzduit activitatea de predare/învăţare/formare din cadrul proiectului Erasmus+ “Prévenir l’illettrisme” pe care ISJ îl derulează din 2017, un parteneriat strategic pentru inovare şi schimb de bune practici cu instituţii din Franţa, Italia şi Turcia.

“Lupta împotriva analfabetismului şi a abandonului şcolar este o prioritate europeană, iar principalul scop al proiectului nostru este acela de a preveni şi a reduce cazurile de eşec şcolar care de multe ori au o finalitate negativă şi anume abandonul şcolar”, a declarat prof. Viorel Botea, inspector şcolar general.

Oaspeţii din străinatate au vizitat două unităţi şcolare din Brăila, Liceul Tehnologic “Edmond Nicolau” şi Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”, unde au fost întâmpinaţi în mod tradiţional românesc de către elevii şi conducerea celor două unităţi şcolare.

Participanţii din străinătate au avut ocazia să asiste la activităţi didactice susţinute de profesorii celor două instituţii de învăţământ brăilene, în care au fost utilizate metodele promovate în cadrul proiectului, Roll şi Jigsaw, precum şi instrumentele de evaluare web 2.0 , activităţi extrem de apreciate de către oaspeţi. La Liceul “Edmond Nicolau”, au fost impresionaţi şi de momentul artistic oferit de elevii liceului cu ocazia Zilei Poetului Naţional, Mihai Eminescu, iar la Şcoala “Al. I. Cuza” au avut ocazia sa observe activităţi didactice care au la bază dramatizarea, o metodă în care predomină acţiunea practică simulată, valorificând tehnicile specifice artei teatrale în care s-a remarcat foarte bine colaborarea părinţilor în viaţa şcolii.

“La această întâlnire au sosit 20 de participanţi din Franţa, Italia, Turcia şi alături de echipa de la ISJ Brăila şi-au adus contribuţia la realizarea produsului intelectual propus în cadrul proiectului - DICOVOC, un dicţionar în forma electronică şi tiparită care va constitui obiectul unui eveniment de multiplicare la începutul lunii aprilie”, a spus prof. Daniela Petre, inspector scolar proiecte educationale europene.

Săptămâna aceasta, în perioada 20-25 ianuarie, o echipă formată din trei inspectori şcolari va participa la prima reuniune transnaţională din cadrul unui nou proiect Erasmus+ KA201 “Silent words of refugees do”, pe care ISJ Brăila îl derulează începând cu 1 septembrie 2019 până la 31 august 2021. Noul proiect îşi propune integrarea elevilor de alte naţionalităţi, din familii de imigranţi şi refugiaţi, în sistemul de învăţământ al ţării gazdă. Întâlnirea are loc în Spania şi reuneşte participanţi din Turcia, Italia, Spania, Portugalia şi Belgia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro